Çankaya Barış ve Dostluk ödülleri Papandreou ve Livaneli’ye verildi

1. Çankaya Uluslararası Barış ve Dostluk ödülleri eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou ve Zülfü Livaneli’ye verildi. Törene Kılıçdaroğlu ve Akşener de katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ankara Çankaya Belediyesi'nin bu yıl 1.'sini düzenlediği Uluslararası Dostluk ve Barış Ödülleri, eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou ve Zülfü Livaneli’nin oldu.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankaya Uluslararası Dostluk ve Barış Ödül Töreni'ne katıldı.

Törende, jüri tarafından "Uluslararası Dostluk ve Barış Ödülü"ne layık görülen eski Yunanistan Başbakanı George Papandreu ile müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli'ye ödüllerini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Akşener verdi.

Kılıçdaroğlu, törende, biri siyasetçi diğeri sanatçı kişiliği ağır basan iki önemli insanın bu ödülleri aldığını belirterek, şunları söyledi: "İkinizin de büyük sıkıntılar çektiğinizi gayet iyi biliyorum. Sizler yurt dışındayken, sizin kasetlerinizi biz gizli gizli dinlerdik. Çünkü onlar yasaktı ama biz, o kasetleri büyük bir keyifle dinlerdik ve sizin yurt dışında çektiğiniz özlemi biz de aslında kendi ülkemizde çekerdik."

'YAŞASAYDI İSMAİL CEM ALIRDI'

Papandreu ise Çankaya Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Taşdelen'e teşekkür ederek bu ödülü almanın büyük bir onur olduğunu ifade etti.

Zülfü Livaneli ise jüri üyelerine teşekkür ederek, "Çok güzel, anlamlı bir ödül oldu. Hele hele dost yüzler görmek, ihtiyacımız olan bir dönemde bizi sevindiriyor" dedi. Eğer yaşasaydı bu ödülü eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in alacağını söyleyen Livaneli, bu yüzden ödülünü onun için aldığını ifade etti.

Ödül törenine DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan da katıldı. (HABER MERKEZİ)