Canan Kaftancıoğlu troll ve bot hesaplarla hedef gösterildi

Twitter'da sık sık hedef gösterilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik başlatılan etiketlerin, bot ve troll hesaplar tarafından atıldığı gündeme geldi. Rastgele seçilen üç hesap incelendiğinde neredeyse birebir aynı oldukları görüldü.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni bir açıklaması ya da demeci olmamasına rağmen dün akşam ‘GitArtıkCanan’ etiketinin Twitter Türkiye gündemine girmesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik 'bot hesap' iddiası gündeme geldi. Etiketin troll ve bot hesaplar tarafından oluşturulduğunu iddia eden Memetcan Biber adlı kullanıcı şu tweet'i attı;

Peki bu hesaplar gerçekten sahte mi? Belli bir düzen içinde hareket ettikleri için troll ve bot hesapları tespit etmek mümkün. Memetcan Biber’in tweet’indeki görselden rastgele üç hesap seçerek inceleme yapıldığında bu hesapların aynı yerden yönetildiği anlaşılıyor.Bu üç hesabın profil bilgilerine hızlıca bakıldığında benzerlik hemen belli oluyor. Hesapların açılma tarihi, takipçi ve takip edilen sayıları hemen hemen aynı.

Hesapların tweetleri incelendiğinde de aynı benzerliğin sürdüğü görülüyor. Gönderiler aynı zamanlarda atılmış. Metinler de tamamen aynı.

Troll ve bot hesapların etki alanını artırmak adına birbirlerini takip etmeleri gerekir. Ayrıca aynı hesapları da takip ederler. İncelediğimiz üç hesabın, takip ettikleri de büyük oranda benzerlik gösteriyor.

Bu incelemeler sonucunda; iktidar çevrelerince sıklıkla hedef gösterilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik Twitter gündeminin sahte hesaplarla oluşturulduğunu söylemek mümkün. (HABER MERKEZİ)