Canan Kaftancıoğlu beraat etti: 'Suç işlemedim'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 'SaBıKa Holding Broşürü'yle ilgili paylaşımı nedeniyle, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla açılan davadan beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR-  CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 'SaBıKa Holding broşürü'nün üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle açılan davadan beraat etti. Kaftancıoğlu hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis isteniyordu.

CHP Genel Merkezi’nde hazırlanan ve sokakta dağıtılan ‘SaBıKa Holding’ broşürlerine ilişkin soruşturma kapsamında, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu geçen aralık ayında savcılığa ifade vermişti. İfadenin ardından açılan davanın ilk duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya CHP’li milletvekilleri, CHP üyeleri ve çok sayıda kişi izledi.

'HAKARET YOK'

Duruşmada söz alan Kaftancıoğlu’nun avukatları Kaftancıoğlu’nun “Karapara, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı Sabıka Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız. Gençler akıttığınız tere sağlık” tweet'ini okudu ve tweet'te herhangi bir hakaret bulunmadığını ve derhal beraat kararı verilmesini istedi.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Savcı da duruşmada mütalaasını okudu. Mütalaada özetle 'Paylaşımın eleştiri hakkı ve özgürlüğü kapsamını aşan Cumhurbaşkanının ve kamu görevlisi olan Süleyman Soylu’nun onur, şeref ve saygınlığını zedeleyici nitelikte olduğu hakaret suçunun alenen işlendiği' öne sürülerek cezalandırılması istendi.

‘SUÇ İŞLEMEDİM’

Kaftancıoğlu’nun avukatları itiraz ederek Kaftancıoğlu’nun beraatini istedi. Son sözü sorulan Kaftancıoğlu, “Suç işlemediğini biliyorum. Hakaret etme kastım hiç olmaz. Normalde hakareti ayıp sayarım. CHP İl Başkanı olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, bundan sonra da ettireceğiz. Beraatimi istiyorum” dedi.

BERAAT KARARI VERİLDİ

Mahkeme atılı suçların yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek Kaftancıoğlu’nun beraatine karar verdi. Duruşma çıkışı basın açıklaması yapan Kaftancıoğlu özetle şöyle konuştu:

"Bu memlekette sabah akşam, yatıp kalkıp halka vatandaşa hakaret edenler yine sabah akşam yatıyorlar ve kalkıyorlar bizlerin hakaret ettiğine dair davalar açıyorlar. Bizi mahkemelere getirmek zorunda bırakıyorlar. CHP olarak bizler, CHP İstanbul İl Başkanı olarak ben hiç kimseye hakaret etmeyiz. Hakaret bizim hem insani hem de parti kültürümüzde yoktur ancak CHP olarak bizler hakikati ve gerçeği söylemek durumda ve zorundayız.”

Basın açıklamasında konuşan eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen de, “Bazıları için hakaret etmek günlük olay. Onlar hakkında dava açılmıyor. Hakaret olmayan kelimelerden mana çıkarılarak davalar açılıyor” dedi. CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise “Duruşmada ceza istemek zorunda kalan bir iddia makamı vardı. Neden çünkü maalesef yargı yürütmenin saray iktidarının tahakkümü altında. Sorunumuz partili cumhurbaşkanlığı sistemi. Sorunumuz kuvvetler ayrılığının olmayışı” diye konuştu.

'HESABI SORULUR'

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay da şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de sarayın giyotini gibi çalışan savcılar ve hakimler olduğu gibi her şeye rağmen sarayın baskına direnen hakimlerin olduğunu görmem şüphesiz bizi bir nebze de olsa rahatlatır. Daha dün Gazi’ye katılan bütün kadınlara hakaret eden Cumhurbaşkanı bu yanına kalacak zannetmesin. En kötü ihtimalle halkın divanında bunun hesabı Recep Tayyip Erdoğan’dan sorulacaktır. Bu savcılara de sesleniyorum. Hakaret arıyorsanız saraya ve Erdoğan’a bakacaksınız.” (HABER MERKEZİ)