Çanakkale’deki Boğaziçi forumuna dava

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek vermek amacıyla ÇOMÜ öğrencileri tarafından düzenlenmek istenen foruma saldıran polisler, gözaltına aldıkları dokuz kişi hakkında davacı oldu.

4 Şubat tarihinde yapılan forum, polis saldırısı nedeniyle sonlandı.
Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan rektör atamalarına karşı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri, 4 Şubat tarihinde forum düzenlemek istedi. Polisin izin vermediği forumda aralarında Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy’un da bulunduğu dokuz kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan dokuz kişi hakkında dava açıldı. Yedi ay sonra hazırlanan iddianamede polisler, “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla gözaltına alınanlardan davacı oldu.

‘ŞÜPHELİLER SLOGAN ATARAK POLİSLERİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ’

İddianamede, Çanakkale Valiliği'nin eylem ve etkinlikleri yasaklama kararına atıfta bulunulurken, kolluk görevlileri tarafından bir kısım şüphelilerin uyarılarak kimlik bilgilerinin kontrol edilmek istendiği, bu sırada şüphelilerin çeşitli sloganlar attıkları, polisin üzerlerine yürüdükleri, ittikleri belirtildi. Araca bindirilmeye çalışıldıkları sırada öğrencilerin, polise fiziki müdahalede bulunduğu ifade edilerek, “Şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde iştirak halinde müştekilere yönelik cebir ve tehditte bulundukları” iddiası ile polislerin şikayetçi olduğu belirtildi.