Çanakkale’de öğrenciler KYK yurdundan atıldı

Çanakkale’de Kredi Yurtlar Kurumu, eylül ayı ücretini yatırmadıkları gerekçesiyle öğrencileri yurttan attı. Bunun üzerine öğrenciler kalmadıkları eylül ayı ücretini de ödemek zorunda kaldı.

100'ün üzerinde öğrenci Çanakkale'deki KYK yurdundan uyarı yapılmadan atıldı.
Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Çanakkale’de çoğunluğu üniversite 4’üncü sınıf olan 100’ün üzerinde öğrenci, okulların başlamasının üzerinden bir hafta geçmeden yurttan atıldı. 10 Ekim’de yurt girişini yapan öğrenciler, okulun daha ilk haftasını tamamlamadan, “eylül ayı yurt ücretini ödemediniz” denilerek KYK yurdundan atıldı. Sokakta kalan öğrenciler, yetkililer ile görüştü. Öğrenciler kalmadıkları eylül ayı ücretini yatırarak yurda geri dönebildi.  

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Herhangi bir uyarı olmadan yurttan atılan öğrenciler şaşkın olduklarını söyledi. Okullar ekimde açıldığı için eylül ayında yurt ödemesi yapmaları gerektiğinden emin olamadıklarını söyleyen öğrenciler, yurttan herhangi bir tebliğ ve uyarı yapılmadan atıldıklarını belirtti. İsmini vermek istemeyen öğrenciler, “Şu anda 100’ün üzerinde arkadaşımızın mağdur olduğunu biliyoruz. Net sayıyı bilmiyoruz, kızlar yurdundan haberimiz yok, ancak en az 108 kişinin yurttan atıldığını tahmin ediyoruz. Eylül ayının 10’una kadar yurt ücretini yatırmamız gerekiyormuş ancak biz ekim ayında geldiğimiz için bu ay yatıracağımızı biliyorduk. Sabah uyandığımızda, güvenlik görevlisi çağırdı. Yurt müdürü, yurttan atıldığımızı söyledi bize. Hiçbir uyarı yapılmadan yurttan atıldık” dedi.

‘SİZİN SORUNUNUZ DEDİLER’

“Kandillerde, bayramlarda, hatta doğum günümüz için bile kutlama mesajı gönderen Gençlik Spor Bakanlığı, geciken ödememizi haber vermedi. ‘Okulların bir gün öncesinden yerleşebilirsiniz’ diye uyarı mesajı almıştım en son” diyen öğrenciler yurt ücretinin yatırılmasına dair mesaj almadıkları için tepki gösterdi. Yurttan atıldıktan sonra “Neden haber vermediniz?" diye sorduklarını söyleyen öğrenciler, "O sizin sorununuz" yanıtını aldıklarını ifade etti. Üniversiteliler, yurt müdürünün, şube müdürüne yönlendirdiğini, şube müdürünün ise "Yapacak bir şey yok. En fazla bir hafta misafir öğrenci olarak kalabilirsiniz" dediğini anlattılar.

‘BAZI ARKADAŞLARIMIZ ENSAR VAKFINA GİTMEYİ DÜŞÜNÜYOR’

“Ne yapacağımızı bilmiyoruz” diyen öğrencilerin bir kısmı, Çanakkale Belediyesi’nin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. İsmini vermek istemeyen bir başka öğrenci ise “Yurtta zaten misafir öğrenci statüsünde kalan öğrenci arkadaşlarımız var. Onların da bir haftalık süreleri doluyor. Onlar da ne yapacaklarını bilmiyor. Bir tanesi, çaresiz olduğunu, Ensar Vakfı gibi vakıflara başvuruda bulunmayı düşündüğünü bile söyledi” dedi. Yetkililer ile görüşen öğrenciler sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Öğrenciler yurda geri dönmek için kalmadıkları eylül ayı ücretini de yatırmak zorunda kaldı.

Etiketler Çanakkale KYK yurdu