Çanakkale'de 16 sınıfta eğitime korona engeli

Yüz yüze eğitimin üçüncü haftasında Çanakkale'de en az 5 öğretmen ve 30 öğrencinin korona testi pozitif çıktı. Eğitim-Sen öncelikle ders saatlerinin azaltılması önerisinde bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

ÇANAKKALE - Çanakkale merkez ve birçok ilçede, vaka artışı nedeniyle kapanan sınıflar, uzaktan eğitimlerini sürdürüyor. Vaka artışlarına dikkat çeken Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar “Çanakkale’de son günlerde vakalar gittikçe artıyor, ki bundan sonra daha da çok artacağa benziyor. Elimizdeki son bilgilere göre, il genelinde toplam 16 sınıf kapalı. Bunların yarısı Çanakkale merkez ilçede, yarısından çoğu ise ilçelerde. Örneği, Çan’da, Bayramiç’te, Biga’da, Gelibolu’da pozitif birçok vaka var. Okul adı belirtmek istemiyorum, çünkü okullardaki öğretmen ve öğrenciler tedirginlik yaşıyor. Kapalı sınıflar uzaktan eğitime devam ediyor" dedi.

'5 ÖĞRETMEN POZİTİF, BRANŞ ÖĞRETMENİ GÜNDE 3-4 AYRI SINIFA GİRİYOR'

Kendilerindeki bilgilere göre 5 öğretmenin korona testinin pozitif çıktığını bilgisini aktaran Hacımusalar, şu riske dikkat çekti: "Henüz pozitif olduğu tespit edilmeyen, ancak belirtileri olan öğretmenler de var. Bu çok önemli sıkıntı bizler için. Çünkü branş öğretmenleri bir günde 3-4 ayrı sınıfta derse giriyor ve dolayısıyla öğrencilerin çoğu temaslı duruma geçiyor. 30’un üzerinde pozitif öğrenci var. Henüz eğitim öğretim yılının üçüncü haftasındayız. Çanakkale, okulların açılması sürecinde tedbirlerini alan illerden birisi olmasına rağmen bu kadar yoğun bir artış olması bizleri elbette ki tedirgin ediyor. Yurtlarda da sıkıntılar var. Milli Eğitim'e bağlı bazı yurtlarda odaların boşaltıldığını, öğrencilerin ailelerinin yanlarına gönderildiklerini biliyoruz."

'GÖREVLİ PERSONEL YARI YARIYA DÜŞTÜ'

“Vaka artışları, Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de devam ediyor” diyen Hacımusalar, “Biz öncelikle ders saatlerinin azaltılması gerektiğini düşünüyoruz. 40 dakika uzun bir süre. Zaten biliyorsunuz, Bilim Kurulu üyelerinin 30 dakika havalandırma önerisi var. 35-40 kişilik sınıflar var. Mutlaka sınıf sayısının azaltılması, seyreltilmesi, ders süresinin kısaltılması, bazı okullarda ikili öğretime mutlaka geçilmesi gerekiyor. İŞKUR tarafından Toplum Yararına Destek Programı kapsamında okullarda görevlendirilecek çalışan personel sayısı geçen yıllarda 150-160 iken, bu yıl bildiğim kadarıyla 60-70 civarında kaldı. Ki en çok, en acil ihtiyaç olduğu yılda bu çalışanlar görevlendirilmedi. Yani sorunlar zinciri birbirini takip ediyor. Bir an önce bakanlığın, milli eğitim müdürlüğünün tedbirler konusunda adım atmasını bekliyoruz” çağrısında bulundu. (DUVAR)