Çanakkale Tavaklı’da 15 günde 8 yangın

Çanakkale Tavaklı köyünde 2 hafta içerisinde 8 kez yangın çıktı. Köylüler, yangınların birileri tarafından çıkarıldığından şüphelendiklerini belirttiler.

Google Haberlere Abone ol

Eren Aşnaz

ÇANAKKALE - Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Tavaklı köyünde 15 gün içerisinde 8 kez yangın çıktı. Aynı bölgede ve farklı noktalarda çıkan yangınlar, görevlilerin dikkati ve müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Art arda çıkan yangınlara köy halkı ve çevre sakinleri de ellerindeki araçlarla müdahale ederken, aynı zamanda köylüler de bölgede yangın nöbeti tutmaya başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek bölge halkını ziyaret ederek yangın alanlarını inceledi.

Çıkan yangınların, görevlilerin ve köy halkının müdahalesi ile büyümeden söndürüldüğünü belirten Erkek, “Son 15 günde önceki gece çıkan yangınla beraber aynı bölgede 8’inci kez yangın çıktı. Özellikle köyün gençleri yangına kendi kepçeleri ile müdahale ediyorlar. Neyse ki yangınlara anında müdahale edilip, tüm yangınlar büyümeden kontrol altına alındı” dedi.

Bölge halkının çıkan yangınlara şüphe ile yaklaştığını belirten Erkek; “Köylü ve çevredeki insanlarda yangınların bölgeyi iyi bilen biri tarafından çıkartıldığı kanaati var. Bu ne kadar doğrudur şu anda bilebilmek mümkün değil. Umarım böyle bir şey doğru değildir. Herkes bu konuda çok dikkatli ve tedbirli. Tabii tek bir bölgede, Tavaklı’da 8 kez yangın çıkmış olması da düşündürücü. Neyse ki hızlı bir şekilde bu yangınların kontrol altına alınıyor olması da önemli. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.