Can Dündar hakkında yakalama kararı verildi ve kırmızı bülten çıkartılması talep edildi

'Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım' suçlamasıyla yargılanan gazeteci Can Dündar hakkında kırmızı bülten talebinde bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MİT TIR'ları haberini yayınladığı gerekçesiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Can Dündar hakkında görülen bir başka dava nedeniyle yakalama kararı çıkartıldı. Mahkeme ayrıca kırmızı bülten çıkartılmasını da talep etti. 

MİT tırları davasında yargılanan ve halen yurt dışında bulunan Can Dündar'a İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Siyasi ve askeri casusluk” suçundan 18 yıl 9 ay hapis ve “Silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım' suçlamasıyla yargılandığı üçüncü bir dava bulunan Can Dündar hakkında mahkeme kırmızı bülten çıkartılması için talepte bulundu.

Can Dündar resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Kırmızı bülten, ancak İnterpol tarafından çıkarılabiliyor. Mahkemeler sadece Adalet Bakanlığı’ndan İnterpol’e başvurup kırmızı bülten çıkarmasını isteyebiliyor. Ve İnterpol, asıl amacın muhalifleri susturmak olduğunu bildiği için, Ankara’nın hiçbir başvurusunu ciddiye almıyor. İnterpol, Türk hükümetinin kırmızı bülteni kötüye kullandığını anladı. Bu yüzden Türkiye, gerçek suçluları da geri alamıyor. Yani katiller, darbeciler, uyuşturucu kaçakçıları vs. de AKP’nin muhalifleri cezalandırma iştahı sayesinde kurtuluyor" dedi.

Dündar kırmızı bülten durumunun iki yılda bir gündeme getirildiğini ifade ederek, "Amaç: Yıldırmak. Hele şimdi Sedat Peker’in itiraflarıyla haklılığımız ortaya çıktığı için hepten panikteler. Hiç uğraşmasınlar: Yılmayız" diye tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)