Çameli Kaymakamlığı: Yılbaşında gelenlere 10 gün karantina uygulanacak

Denizli'ye bağlı Çameli ilçesinde Kaymakamlık yılbaşı tatili nedeniyle ilçeye gelen ziyaretçilerin kayıt altına alınıp 10 günlük karantinada tutulacağını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ- Yılbaşında uygulanacak dört günlük sokağa çıkma yasağı öncesi Çameli Kaymakamlığı ilçeye geleceklere 10 günlük karantina uygulanacağını duyurdu. Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün imzası ile yayınlanan yazılı açıklamada "Alınan tedbirler sayesinde tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de vaka sayıları azalış eğilimi göstermektedir. Bu nedenle ilçemizde ikamet etmeyen vatandaşlarımızın yılbaşında uygulanacak 4 günlük kısıtlamayı köy evlerinde veya ailesi ile geçirmek amacıyla ilçemize gelmeleri durumunda Kaymakamlık İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 10 gün boyunca ev karantinası uygulanacak, ilçe girişinde Kolluk Kuvvetlerimizce yapılacak yol uygulamasında isimler tespit edilerek filyasyon ekiplerimiz aracılığı ile takibi yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

VAKALARIN ÇOĞU DIŞ KAYNAKLI

Kaymakam Kerem Yenigün ayrıca ilçede görülen çoğu vakaların dış kaynaklı olduğunu vurgulayarak "Vakalarda azalışı sürdürmek ve aile büyüklerimizi riske atmamak adına anlayışınıza ihtiyacımız var. Mümkün olduğunca evler arasında kutlama yapmayı, aile büyüklerinin yanına gitmeyi bir süre daha ertelemeye dikkat edelim" dedi.