Çalışma Bakanı'ndan 1 Mayıs çıkışı: Bazı kesimler, marjinal gruplar...

Bakan Işıkhan: Bazı kesimler tartışma çıkararak bugünü gölgelemek istese de ülkemizin her yerinde 1 Mayıs barışçıl gösterilerle anlamına uygun olarak kutlanmaktadır...

Bakan Işıkhan, Çalışma Meclisi Yemeği sonunda sendika yöneticileriyle birlikte poz verdi. (Fotoğraf: AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muhalefet ve sendikaların çağrılarına rağmen iktidar Taksim meydanını 1 Mayıs kutlamalarına kapatma inadından vazgeçmedi, tartışma sürüyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da 1 Mayıs'la ilgili "Bazı kesimler", "marjinal gruplar" açıklaması yaptı. 

Bakan Işıkhan, Beştepe Külliyesi Sergi Salonu'nda "Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" temasıyla düzenlenen 13. Çalışma Meclisi Yemeği'ne katıldı. 

'HEM MADDİ, HEM MANEVİ DÜNYAMIZDA...'

Işıkhan "Özellikle örgütlü emek mücadelesinin kendine en rahat yaşam alanı bulduğu dönem hükümetlerimiz dönemidir. Çünkü emek ve alın teri, bizim hem maddi hem de manevi dünyamızda derin karşılıkları olan kavramlardır" diye konuştu.

"Emeği ve onun müdafaasına verdikleri değerin en net kanıtının yarın kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" olduğunu savunan Işıkhan, 1 Mayıs'ın 2009'da resmi tatil ilan edildiğini hatırlattı ve şöyle devam etti: "Bazı kesimler tartışma çıkararak bugünü gölgelemek istese de ülkemizin her yerinde 1 Mayıs barışçıl gösterilerle anlamına uygun olarak kutlanmaktadır.

Daha önce bazı marjinal gruplar tarafından sahip çıkılan 1 Mayıs bugün itibarıyla tüm emekçilere bayram olarak teslim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde işçinin, memurun ve tüm emekçilerin hakkının korunması, her zaman öncelikli meselemiz olmaya devam edecek."

(HABER MERKEZİ)