Çalışma Bakanı Bilgin: Ciddi bir asgari ücret artışını gerçekleştireceğiz

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bilgin, asgari ücret araştırmasında işçilerde 3 bin 750- 4 bin arasında beklenti olduğunu belirtti ve “Ciddi bir asgari ücret artışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde Meclis’e hitap eden Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret tartışmaları hakkında konuştu.

'BUGÜN ASGARİ ÜCRETİN DAHA YÜKSEK AÇIKLANMASI DAHA ANLAMLI'

Türkiye’de toplamda 6 milyon civarında asgari ücretli çalışan olduğuna dikkat çeken Bilgin, asgari ücrete ilişkin şunları söyledi:

“Bakanlık olarak ben bir araştırma yaptırdım. İşçilere, işverenlere ve Türkiye’nin profesyonel yöneticilerine sorduk. İşçilerimizin büyük bir çoğunluğu, yüzde 37’si 3 bin 750 ile 4 bin arasında beklentileri olduğunu söylediler. Yüzde 9’luk bir kısım 4 binin üzerinde rakamlar telaffuz etti. Küçük işletmelerde çalışan işçilerin daha az düzeyde rakamlar telaffuz ettiğini gördük. Bu sebepsiz değil. 'Asgari ücretin artmasını istiyoruz ama işimizin de devam etmesini istiyoruz' dediler.”

'BU ASGARİ ÜCRET BAYRAM HAVASI YARATACAK

Bilgin, “Toplumun, işçilerimizin beklentilerini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışını gerçekleştireceğiz” diyerek, “Bu asgari ücret, Türkiye için, çalışanlarımız için bir bayram havası yaratacaktır. Bunu şimdiden müjdelemek isterim. Bugün asgari ücretin daha yüksek düzeyde açıklanması daha anlamlıdır. Çünkü ekonomide bazı dalgalanmaların yaşandığı bir süreçten geçiyoruz” şeklinde konuştu.