Çalışma Bakanı Bilgin: 3600 ek gösterge düzenlemesini ay sonunda paylaşacağız

Çalışma Bakanı Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmasının bu ayın sonunda bitmiş olacağını belirterek, "En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızı ifade etmek isterim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası' etkinliklerini gerekçe göstererek dünkü 3600 ek gösterge toplantısını ertelemesi üzerine gelen sorular nedeniyle yeni bir açıklama yaptı. 

3600 ek göstergeyle ilgili memur sendikalarıyla son bir toplantı yapacaklarını belirten Bilgin "Bu toplantıda değerlendirmemizi yaparak bu ayın sonunda onu bitirmiş olacağız. Kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanması konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızı ifade etmek isterim; bu ayın sonunda bitirmiş olacağız. Ayrıntısını o gün paylaşacağız. Bir başka çalışmamız var. O da sözleşmeli personelin tayin hakkı, emeklilikle ilgili düzenlemeleri. Bunları da 3600’den sonra ele alıp çözeceğiz" dedi.

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı zammı konusunda da açıklama yapan Bilgin "Önümüzdeki 6 ayık enflasyon değerlendirmesi yaptığımız zaman çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyon karşısında koruyacak kapsamlı bir çalışma yapacağız" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)