Çalışanının başına silah dayanan bankadan açıklama: İddialar asılsız

Kahramanmaraş'ta Yapı Kredi Bankası'nın bir şubesinde yeni atanan müdürün, müşteri hizmetleri uzmanını tehdit edip başına silah dayaması olayıyla ilgili bankadan açıklama geldi. Yapı Kredi açıklamasında "İlgili haberde yer alan bankamız aleyhine asılsız iddiaların reddedildiğini önemle belirtmek isteriz. Bankamız bahsi geçen olay yaşandığında, gerekli tüm hukuki süreçleri özenle yerine getirmiş ve yürütmüştür" denildi.

Turabi K'nın Melis B'nin başına silah dayama anı güvenlik kamerasınca böyle görüntülenmişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kahramanmaraş'ta Yapı Kredi Bankası'nın bir şubesinde müşteri hizmetleri uzmanı olarak çalışan 33 yaşındaki Melis B. şube müdürü Turabi K. tarafından başına silah dayanmış ve tehdit edilmişti.

Olay sonrası Melis B. suç duyurusunda bulunmuş, ancak savcılık önce "latife" diyerek takipsizlik kararı vermişti. Görevinden alınan banka müdürü ise bu süreçte Melis B'yi tehdit etmeye devam etti. Melis B'nin tehdit kayıtlarıyla birlikte itirazı üzerine dava açıldı.

 


Melis B, ‘Can güvenliğim yok’ diyerek aralık ayında iş akdini feshettiğini belirterek "Haklı sebeple feshettim. Ancak banka bu sebebi haklı bulmadı, ‘Biz savcılığa suç duyurusunda bulunduk’ dedi ve hakkım olanı vermedi. İşsizlik de alamıyorum şimdi. Arabulucu görüşmesine gerçekleşti. Yönetim kesinlikle tazminatımın verilmeyeceğini söylemiş. Bu adam suçluyken kendisi istifa ederken tazminatını aldı, benim 8 yıllık emeğimi heba ettiler. Tüm haklarım için bankaya karşı da hukuki mücadele başlatacağım" açıklaması yapmıştı.

BANKA: İDDİALAR ASILSIZ, OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Olaya ilişkin uzun bir süre açıklama yapmayan Yapı Kredi Bankası, 13 Şubat günü haberi yapan Evrensel Gazetesi muhabirine gönderdiği mailde şunları kaydetti:

“Bankamızın, Kahramanmaraş Binevler eski şube müdürü ile ilgili olarak basına yansıyan haberlerini büyük bir titizlikle yakından takip ediyoruz. Bu doğrultuda 13 Şubat 2021 tarihinde, Evrensel Gazetesi’nde yayımlanan 'Banka müdürü kafasına silah dayadı, savcılık 'latife etmiş' dedi' başlıklı haberiniz doğrultusunda tarafımızca bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Bankamız, bugüne kadar tüm çalışanlarına, çalışma barışı, huzur ve güven içerisinde çalışmalarını sürdürebilecekleri bir ortam sağlamış olup, bugünden sonra da bu çalışma ortamının bozulmasına hiçbir şekilde izin vermeyecektir. Bu sebeple, ilgili haberde yer alan bankamız aleyhine asılsız iddiaların reddedildiğini önemle belirtmek isteriz. Bankamız bahsi geçen olay yaşandığında, gerekli tüm hukuki süreçleri özenle yerine getirmiş ve yürütmüştür.

Konuya ilişkin tüm hukuki haklarımızı kullandığımızı ve olayın takipçisi olduğumuzu nezdinizde kamuoyuna saygıyla duyururuz.” (Kaynak: Evrensel)