Çalımbay: Avrupa maçlarına milli maç havasında çıkıyoruz

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Avrupa'da alınan galibiyetlerin ülke puanı için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu maçlara önce Türkiye için çıkıyoruz" dedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demir Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda deplasmanda 2-1  kazandığı maçın rövanşında Dinamo Batum'u 12 Ağustos Perşembe günü sahasında konuk edecek. Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, kulübün internet sitesine Dinamo Batum ile deplasmanda oynadıkları ilk maçı değerlendirdi.

Dinamo Batum'un iyi bir takım olduğunu aktaran Çalımbay, "Gürcistan Ligi'nin lideri bir takım. Ligde 21 maç oynadılar. Bizden daha hazır bir takım. Zor bir maç oynadık" dedi. İkinci maçın da kolay geçmeyeceğini vurgulayan Çalımbay, "Dinamo Batum, tam bir deplasman takımı. Onun için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Gürcistan'da oynadığımız oyunun çok üstüne çıkmamız gerekiyor. Oyundan kopmadan, disiplinli şekilde oynamamız lazım, yoksa bize problem olur. İyi oyunculara sahipler. Bütün takım bunun farkında. En büyük desteğimiz de taraftarımız olacak. Onların desteğiyle bu maçı iyi şekilde bitireceğiz" değerlendirmesini yaptı.

 

Avrupa'da alınan galibiyetlerin ülke puanı için çok önemli olduğuna dikkati çeken Çalımbay, şu açıklamayı yaptı: "Bu maçlara önce Türkiye için çıkıyoruz. Avrupa maçlarını milli maç havasında oynuyoruz. Onun için de kazanmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Biz her zaman galibiyet için oynuyoruz. Rövanş maçında çok iyi konsantre olmamız gerekiyor. Taraftarımızın bizi çok iyi şekilde desteklemesi gerekiyor. Kolay bir maç olmayacağını herkes ilk maçta gördü. Maç, çok çekişmeli geçecek. Bu maçta elimizden gelen her şeyi yapacağız." (SİVAS-AA)