Cahit Berkay: Herkesten ricamdır, 'Cem Karaca'nın Gözyaşları'na sahip çıkalım

Cahit Berkay, Cem Karaca'nın hayatını hikâye edinen "Cem Karaca'nın Gözyaşları"nın gösterimini durdurmak için dava açan İlkim Karaca'ya ağır bir ithamda bulundu...

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca ile "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin yapımcısı Aytaç Medya Film Dizi Müzik Yarışma Yapımları arasında yaşanan tartışmaya müzisyen Cahit Berkay da dâhil oldu.

Sosyal medya hesabından Emrah Karaca'nın paylaşımını alıntılayan Cahit Berkay, şunları söyledi:

"Fırsatını bulduğu anda Cem Karaca’nın aile yadigarlarını, şarkıları üzerindeki 1/4 haklarını satan kadının ne olduğunu iyi bilenlerden biriyim! Herkesten ricamdır; Cem Karaca’nın Göşyaşları’nı sinemalardan geri çekmeye çalışanlara Cem’e ve filme sahip çıkarak cevap verelim! Ayrıca o gece Cem fenalaştığında taksi çağırmak yerine karşı dairedeki Emrah’a haber verse ya da ambulans çağırsa acaba Cem hala aramızda olur muydu diye de düşünmeden edemiyorum. Şoförün sırtında Cem’i hastaneye götürürken kim bilir ne kadar zaman kaybedildi sorusu hep aklımda."

Ne olmuştu?

İlkim Karaca, kendisinden izin alınmadan çekildiği gerekçesiyle, Cem Karaca'nın hayatını hikâye edinen "Cem Karaca'nın Gözyaşları" adlı sinema filminin, izleyicilerle buluşmadan önce gösterime çıkarılmaması için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi'nde yapımcı şirket Aytaç Medya Film Dizi Müzik Yarışma Yapımları'na dava açtı. Talebi 3 kez kabul edilmeyen İlkim Karaca, film gösterime girdikten sonra bu kez gösteriminin durdurulması için mahkemeye başvurdu. Mahkemenin açıkladığı ara kararda; İlkim Karaca'nın 3 milyon 500 bin lira teminat yatırması halinde filmin gösteriminin durdurulmasına karar verildi. İlkim Karaca, cuma gününe kadar teminatı yatırırsa filmin gösterimi mahkeme kararıyla durdurulacak. Yatırmazsa, gösterimi devam edecek.

Cem Karaca, 8 Şubat 2004'te solunum ve kalp yetmezliğine bağlı olarak geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)