Büyükelçi Göksu: Katar ile yılbaşından önce yeni anlaşmalar imzalanacak

Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu, “Türkiye ve Katar, yılbaşından önce başkent Doha’da yapılacak Ortak Yüksek Stratejik Komite toplantısında yeni anlaşmalar imzalayacak” dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar’ın, yılbaşından önce başkent Doha’da yapılacak Ortak Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'nda yeni anlaşmalar imzalayacağını açıkladı.

Mustafa Göksu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yılı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, Katar-Türkiye ilişkilerinin, son yıllarda iki halkın yararına olacak şekilde sıçrayış gösterdiğini söyledi.

Ortak Yüksek Stratejik Komite'nin oluşturulduğu 2015 yılından bu yana Katar ile Türkiye arasında 68 anlaşma ve işbirliği protokolü imzalandığını dile getiren Göksu, “İki ülke arasındaki güçlü ilişkiler, sadece ortak çıkarlarımıza değil, aynı zamanda karşılıklı samimi kardeşliğe de dayandığından birçok alanda büyük ilerleme kaydetti” dedi.

Uluslararası sorunların çözümünde arabuluculuk ve diyalogdan yana takındıkları tavır açısından Türkiye ile Katar'ın dış politikalarının aynı ilkelere sahip olduğunu belirten Göksu, “Türkiye ve Katar, yılbaşından önce başkent Doha’da yapılacak Ortak Yüksek Stratejik Komite toplantısında yeni anlaşmalar imzalayacak” diye konuştu.

'TİCARET HACMİ 2,24 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ'

İki ülkenin ekonomik ilişkilerine de değinen Göksu, “Karşılıklı ticaret hacmi, son 10 yılda 340 milyon dolardan 2,24 milyar dolara yükseldi. Gelecek yıllarda bu rakamın büyük artış göstereceğine eminim” ifadelerini kullandı.

Katar'da inşaat başta olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 619 Türk firması bulunduğunu; Türkiye'de de çeşitli sektörlerde çalışmalarda bulunan 182 Katar firmasının olduğunu aktaran Göksu, “Katar'ın Türkiye'deki toplam yatırım bakiyesi 2020 yılı sonuna kadar 33,2 milyar dolar oldu. Türkiye'nin Katar'daki doğrudan yatırımları ise 118 milyon doları buldu” dedi. (DOHA/AA)

Etiketler Katar Mustafa Göksu