'Büyük Gözler' temalı tablolarıyla tanınan ressam Margaret Keane hayatını kaybetti

Tim Burton’ın "Big Eyes" filmine ilham olan ressam Margaret Keane, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmenliğini Tim Burton’ın üstlendiği 2014 tarihli "Big Eyes" filmine tabloları ve hayat hikâyesiyle ilham olan Amerikalı ressam Margaret Keane, kalp yetmezliği nedeniyle Kaliforniya’daki evinde hayatını kaybetti. Sanatçının kızı Jane Swigert, 94 yaşındaki Keane’in ölüm haberini doğruladı.

1927 yılında doğan ve “Büyük Gözler” temalı tablolarıyla tanınan sanatçı Margaret Keane, 1950’li yıllarda eşi Walter’ın imzasıyla sergilenen ve büyük ses getiren “Büyük Gözler” tablolarının ressamıydı. Sanatçı, eserlerinin yasal hakları için eşi Walter Keane’e karşı bir mücadele vermek zorunda kalmıştı. Çiftin boşanmasının ardından 1970’de tabloların gerçek ressamının Margaret olduğu açıklandı; ressam, 1986’da Walter Keane’i dava etti. Margaret Keane, davayı kazandı ancak Walter Keane iflas ettiği için 4 milyon dolarlık tazminatını alamadı.

Tim Burton imzalı "Big Eyes" filmi de, Margaret Keane ve eşi Walter Keane’in hayat hikâyesini konu alıyordu. Filmin başrollerinde Amy Adams ve Christoph Waltz yer aldı. 

Amy Adams, Big Eyes (2014).