Bush 'Ukrayna' diyeceğine 'Irak' dedi: Tek bir adamın işgali

ABD'nin Afganistan ve Irak işgali mimarlarından eski Devlet Başkanı George Bush, Ukrayna savaşıyla ilgili açıklamasında "Irak'a tamamen haksız, acımasız bir işgal" dedi ve hızlıca sözlerini düzeltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD eski Başkanı George Bush, Dallas'ta katıldığı bir etkinlikteki konuşmasında Ukrayna savaşıyla ilgili yaptığı gafla gündemde.

Görevi döneminde Irak ve Afganistan işgallerindeki savaş suçlarına imza atan kararlarıyla bilinen Bush, Ukrayna savaşıyla ilgili açıklamasında "Irak'ın tamamen haksız bir işgali" ifadelerini kullandı. Bush, dil sürçmesini "Ukrayna'yı kastediyorum" şeklinde hızlıca düzeltti.

The Guardian, Bush'un gaf anlarına ilişkin görüntüleri yayınladı.

Ukrayna savaşıyla ilgili konuşmasında "Sonuç, bir adamın Irak'a tamamen haksız ve acımasız bir işgal başlatma kararıdır” diyen Bush'un sözlerini "Ukrayna'yı kastediyorum" şeklinde düzelttiği görüldü. Bush'un açıklamaları sırasında salondaki gülüşme sesleri de görüntülerde yer aldı.

George W. Bush döneminde (2001-2009) İkiz Kulelere saldırı nedeniyle 2001'de Afganistan ve kitle imha silahları olduğu gerekçesiyle 2003'te Irak işgal edilmiş, on binlerce insanın hayatını kaybettiği saldırılara ilişkin verdiği kararlar nedeniyle hakkında "savaş suçu" gerekçesiyle uluslararası mahkemelere sayısız şikayet yapılmış ancak cezasız kalmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler bush abd ırak