Bursa'da vergi daireleri deprem riski nedeniyle taşınıyor

Bursa’daki vergi daireleri ve bazı müdürlükler, depremde yıkılma riski nedeniyle taşınıyor.

Google Haberlere Abone ol

BURSA - 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından yapılan çalışmalar kapsamında, Bursa'nın Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi'nde bulunan vergi daireleri ve bazı müdürlükler binanın deprem riski nedeniyle taşınıyor.

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Maraş merkezli depremlerin ardından birçok kamu kurumuna ait binalarda depreme dayanıklılık konusunda çalışma başlatıldı.

Bu çalışmalar kapsamında İhsaniye'deki Vergi Dairesi Başkanlığı binasında yapılan incelemelerde binanın şiddetli bir depremde yıkılma riski taşıdığı tespit edilerek boşaltılmasına karar verildi.

Bu karar üzerine Gökdere, Osmangazi, Setbaşı ve Yıldırım Vergi Daireleri ile Denetim Koordinasyon Müdürlüğü ve İhbarlar Müdürlüğü'nün Yıldırım Vişne Caddesi'nde kiralanan binalara taşınmasına başlandı. Bu binalara taşınan vergi daireleri ve müdürlükler 17 Temmuz'dan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

İhsaniye'deki binada bulunan Bursa Veraset Harçlar, Çekirge ve Yeşil Vergi Daireleri de Bursa Vergi Dairesi Başkanlığının Üçevler Mahallesi'nde hizmet veren bazı birimlerinin olduğu Ataevler binasının yanında kiralanan binaya taşınacak. (DUVAR)

Etiketler Bursa Deprem