Bursa'da sendikal faaliyetler 1 Mart'a ertelendi

Korona virüsü tedbirlerini gerekçe gösteren Bursa Valiliği sendikaların genel kurul toplantıları dahil düzenlenecek tüm etkinliklerinin 1 Mart 2021'e kadar ertelendiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da valilik tarafından yapılan açıklama ile kitle örgütleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, barolar, meslek odaları, birlikler ve kooperatifler tarafından gerçekleştirilecek genel kurul dahil tüm etkinliklerin 1 Mart 2021'e kadar ertelenmesi kararına sendikaların da eklendiği bildirildi.

27 Kasım'daki İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, İçişleri Bakanlığının genelgesine uygun olarak sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerin 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebileceği anımsatılan açıklamada, tekel bayilerinin kısıtlamadan muaf tutulmadığı, aynı gün ve saatlerde market ve bakkallarda da içki satışının yapılmamasına karar verildiği ifade edildi.

SENDİKALARDAN TEPKİ

Karara Bursa'daki sendikalardan tepki geldi. Evrensel'de yer alan habere göre, kararın 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde alınmasının düşündürücü olduğunu söyleyen TÜMTİS Bursa Şube Başkanı Özdemir Aslan, "Bilimi dinlemeyip işçilerin mücadelesine engel olunuyor" dedi.

Aslan, "İşçilerin hakları elinden alınıyor. Asgari ücretin durumu ortada. Sorunları çözmeyenler yasak peşindeler. İşçilerin haklarına göz dikenlere karşı önlem olarak yasaklama yapsınlar. Bu hastalığın önlenebilmesi için bilim ne diyorsa onu yapsınlar. 21 gün tam kapanma olmalı. Bilimi dinlemek gerek" dedi.

Gıda-İş Bursa Bölge Temsilcisi Nuri Aysever ise, "İşyerlerinde sosyal mesafe kurallarına uyulmadan çalıştırma hâlâ devam ediyor. Toplu taşıma araçlarında özen gösterilmeden insanların tıkış tıkış seyahat etmeye mecbur bırakılmalarına yönelik hiçbir önlem almayan sayın vali, sendikaların, kitle örgütlerinin toplantı ve genel kurullarını yasaklamada hiçbir sakınca görmüyor" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Bursa sendika korona