Bursa'da kadın cinayetine ağırlaştırılmış müebbet

Bursa'da boşanmak istediği için Cenk Karataş tarafından öldürülen Serpil Şentürk'ün duruşmasında karar çıktı. Fail Cenk Karataş, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

BURSA - Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, 20 Ağustos 2020'de boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Serpil Şentürk'ün duruşması için Bursa Adliyesi önündeydi. Sanık Cenk Karataş'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasının ardından Kadın Meclisi Başkanı Serpil Altun, basın açıklaması yaptı.

'FAİL YALNIZCA SERPİL ŞENTÜRK'Ü ÖLDÜRMEDİ'

Serpil Şentürk Bursa'da Haziran 2020'de Cenk Karataş tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Açılan davada bugün karar verildi. Fail Karataş, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma sonrası Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması düzenleyen kadınlar adına açıklamayı okuyan Altun, "Serpil'in cansız bedenini 9 yaşındaki kızı buldu. Katil sadece Serpil Şentürk'ü değil, onun cansız bedenini kucaklayan minicik kızının da yüreğinde bir şeyleri öldürdü" dedi.

'SORUMLU FAİLİN YANINDA 6284'Ü UYGULAMAYANLARDIR'

Kadın Meclisi Başkanı Altun, yaşananların sorumlusunun katilin yanı sıra onun işbirlikçileri olduğuna dikkati çekti: "Katiller, İstanbul Sözleşmesinden vazgeçenler, 6284 sayılı yasayı gerektiği gibi uygulamayanlar, kadınlar öldürüldüğünde dahi yine o kadınların hayatını mercek altına alan, kadınların tercihlerini sorgulayan, öldüreni değil öldürüleni suçlayan savcılardan, hakimlerden, medyadan, iktidardan, toplumdan bir bütün erkek egemenliğinden cesaret alarak kadınların hayatına kastediliyor." Bursa Adliyesi'nde bugün görülen davada çıkan kararın tüm kadın cinayeti davalarına emsal oluşturmasını dileyen Altun, tek bir kadının daha öldürülmemesi için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.