Bursa'da evlerin arasına tek motorlu uçak düştü: 2 kişi vefat etti

Bursa'da Yunuseli Havaalanı yakınlarda tek motorlu uçak kaza yaptı. Kazada pilotlar hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da Yunuseli Havaalanı yakınlarda tek motorlu uçak kaza yaptı. Pilotlar Furkan Ökten ve Murat Avşar hayatını kaybetti. 

Uçak, Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı mahallesi Sarıgül sokakta evlerin arasına düştü. Saat 15.00 sularında gerçekleşen olayda uçak düşmenin etkisiyle alev aldı. Sokakta bulunan araçlar da yandı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi.

Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı 2 kişinin öldüğünü açıkladı. Muhtar mahallede ise can kaybı yaşanmadığını söyledi. Bursa Valisi Yakup Canbolat ise, "Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok" dedi. Canbolat, iki evde ve araçta hasar oluştuğunu söyledi.

Vali Canpolat bir gazetecinin geçtiğimiz yıl yaşanan uçak kazasını hatırlatması ve uçakların bakımıyla ilgili eksiklikler olup olmadığı sorusuna şöyle cevap verdi: "İlgili dernek yetkilisi az önce buradaydı. Devamlı denetim ve bakım yapılıyor olduğunu söyledi. Ama dediğim gibi soruşturma kapsamında bu işlerin hepsine bakılır."

Vali Yakup Canbolat kazanın teknik arızadan kaynaklandığını söylerken açıklama sonrası emniyet güçleri yayın yasağı geldiğini söyleyerek basını olay yerinden çıkardı.

'ÇOK ŞÜKÜR OĞLUMU KURTARABİLDİM'

Bursa'da tek motorlu uçağın düşerken çarptığı evde bulunan Aslı Sarı, o anları anlattı. Ağlayarak yaşadıklarını dile getiren Aslı Sarı, “Olay sırasında evdeydim. Oğlum ve arkadaşım vardı evde. Bir ses duyduk. Biri ‘Uçak’ dedi anlamadım. Arkadaşım ‘Uçak düştü’ dedi ve kaçtı çünkü bebeği vardı. Ateşleri görünce ben evden çıkamadım. Balkondan atlamaya çalıştım, atlayamadım. Merdivenlerden nasıl indiğimi bilmiyorum. Çocuğumu kucağıma aldım ve yuvarlana yuvarlana kaçtım oradan. Tekrar patlayacak sandım. Her yer gaz kokuyordu. Çok kötü oldu ama çok şükür kurtulduk. Evimiz 2 katlı, ben 2'nci kattaydım. Üst kata çarptı. Çok korktuk. Çok şükür oğlumu kurtarabildim. Çok kötüydü. Sadece düşme nedeniyle vücudumda yaralar var. Çocuğum çok kötü etkilendi. Sessizce oturuyor öyle” diye konuştu.

Uçağın çarptığı evin sahibi Necmiye Sarı, “Ben komşuya gitmiştim, gelinim evdeydi. Orda ‘güm güm’ diye patladı. Kapımızın önüne uçak düşmüş. 3-4 defa patladı. Çıktım baktım, bizim evin önünde alevler. Arabalar yandı” dedi.  

'PATLAMALAR ART ARDA GELDİ'

Bölgede evi bulunan Mustafa Yıldız ise alt katta ikamet ettiğini, patlama sesi duyunca balkona çıktığını aktardı.

Önce bir aracın direğe çarptığını düşündüğünü bildiren Yıldız, şunları anlattı:

"Alev alev yanıyordu. Komşuya sordum, uçağın düştüğünü söyledi. Oradaki bir evin çatısına düşüp alev aldıktan sonra sokaktaki araçların üzerine inmiş. Park halindeki bir servis aracı vardı, yanıyordu. İnsanlar koşuşturmaya başladı. Her tarafı dumanlar sardı. Canlı varsa kurtarırız belki diye baktılar ama patlamalar art arda gelince korkup geri çekildiler."

'UÇAK İÇİNDE NE YAŞANDI BİLMİYORUZ'

Düşen eğitim uçağının ait olduğu havacılık firması yetkilisi S.P. uçağı kullanan Murat Avşar'ın (32) lisansını yükseltmek için saat doldurma uçuşu yapmak amacıyla havalandığını bildirdi. S.P. Furkan Otkum'un (29) uçakta gözetmen pilot olarak bulunduğunu belirtti.

Uçağı Murat Avşar'ın kullandığını aktaran S.P. "Murat Avşar da pilot. Lisansını yükseltmek için saat dolduruyordu. Saat doldurma uçuşu yapıyordu yani, 10 saat dolduracaktı. Bu 10 saat uçuştan sonra havayolları için eğitimine devam edecekti. Saat doldurmanız gerekiyor, sonrasında üst kura geçiyorsunuz" dedi.

Uçağın tırmanışına ve kalkışına bakıldığında düşme sebebinin teknik arıza olmadığını savunan S.P. "Uçak içinde ne yaşandığını bilemiyoruz küle döndüğü için" değerlendirmesinde bulundu.

3 KİŞİ İFADE VERMEK ÜZERE EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Kaza ile ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, uçağın kiralandığı şirket sahibi Yenal Ahmet T, uçakların sivil havacılık uçuş kurallarını denetleyen Fevzi A. ve uçak teknisyeni Mustafa K, ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 3 kişinin, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Bu arada kazada hayatını kaybeden Murat Avşar'ın, memleketi Mersin'in Anamur ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. Avşar'ın yakınlarının, cenazeyi teslim almak üzere Mersin'den yola çıktığı belirtildi. Furkan Otkum'un ise otopsi işlemlerinin devam ettiği bildirildi. 

Bursa'da yine Yunuseli Havaalanı yakınlarda 29 Haziran 2021'de uçuş sırasında arızalanan bir eğitim uçağı armut bahçesine acil iniş yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler bursa uçak kaza