Bursa sokakları müzisyenlere açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeyle daha önce sokakta müzik yapmasına izin verilmeyen müzisyenlere, şehrin sokaklarını açtı. Proje, sanatçıların katıldığı etkinlikle duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

BURSA – Daha önce sokakta müzik yapmasına izi verilmeyen sokak müzisyenleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin “Bursa’nın her sokağı ayrı bir şarkı” projesiyle, kentin belli noktalarında çalabilecek.

Proje kapsamında yüzden fazla sokak müzisyeni, sınava tabi tutuldu. Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Nilüfer Göl, Türk Sanat Müziği Bölüm Başkanı İlker Cansevdi ve Proje Sorumlusu Osman Ali Mirza’dan oluşan jüri heyetinden geçer not alan müzisyenler, verilen izin belgeleriyle belirlenen noktalarda müzik yapabilecek. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren müzisyenler, projeyle kendilerine gelir kapısı açıldığını düşünüyor.

SOKAK SANATÇILARI FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Belediye Orkestra Şube Müdürlüğü, sokak müzisyenlerini halka duyurmak amacıyla Sokak Sanatçıları Festivali düzenledi. Cumhuriyet Caddesi’ndeki kortej yürüyüşüyle başlayan festival, sokak müzisyenlerinin yanı sıra palyaço, jonglör ve pandomim sanatçılarının çeşitli gösterileriyle devam etti. Performanslarını sergileyen sokak müzisyenleri, "Bursa'nın Ufak Tefek Taşları", "Zeytinyağlı Yiyemem Aman", "Beyoğlu'nda Gezersin" eserlerini çaldı. Sokak müzisyenleri adına konuşan Rasim Yokuş, pandemi döneminde mekanlar kapalıyken Bursa’nın sokaklarını müzisyenlere açan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Belediye tarafından maddi bir yardımın olmadığını belirten bir müzisyen, sokakta müzik yapabilmelerinin ve festivalle sanatlarının tanıtılmasının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Festival, sokak müzisyenlerinin yanı sıra palyaço, jonglör ve pandomim sanatçılarının çeşitli gösterileriyle devam etti

YÜZÜN ÜZERİNDE SANATÇI FESTİVALDE YER ALACAK

Festivalin konuk sanatçısı olan dünyaca ünlü pan flüt sanatçısı Constantin Moscovici, pandemi sonrası katıldığı ilk program olduğunu belirterek, Bursalıları güzel müzikle buluşturmak için ekibiyle birlikte geldiğini söyledi. Üç gün boyunca yirmi grup ve elli bireysel olmak üzere yüzün üzerinde sanatçının festivalde sahne alacağını belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız, yerel ve uluslararası birçok müzisyenin kendi kültürünü sokaklara yansıtacağını söyledi. Festival kapsamında sanatçılar, iki gün boyunca Zafer Plaza YKM önü, Gölyazı Ağlayan Çınar, Podyum Park, Gemlik Sahil Park yanı, Osmangazi Metro İstasyonu, Mudanya Mütareke Evi önü, Kestel Belediye Binası önü, Gürsu Belediye Binası önü, Kültürpark havuz kenarı ve Kent Müzesi önünde performanslarını sergileyecek. Dün başlayan festival, 3 Haziran saat 18:00’de, Açık Hava Tiyatrosu’nda, dünyaca ünlü pan flüt sanatçısı Constantin Moscovici’nin final konseri ile tamamlanacak. (DUVAR)