Bursa Barosu'nda Gürkan Altun yeniden başkan seçildi

Defalarca ertelenen Bursa Barosu seçimleri, bugün tamamlandı. Seçimlerde Özgür ve Bağımsız Avukatlar grubu adına Gürkan Altun yeniden başkan seçildi.

Google Haberlere Abone ol

BURSA - Bursa Barosu dün ve bugün organize ettiği olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi. Bugün Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nde gerçekleşen oy kullanma işleminde mevcut başkan Gürkan Altun yeniden seçildi. Altun oyların 1894'ünü alırken rakibi İrfan Koçak ise 1330 oyda kaldı.

ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ AVUKATLAR YENİDEN YÖNETİMDE

Pandemide getirilen yasaklar çerçevesinde ertelenen baro seçimleri yapılmaya başlandı. Bursa'da defalarca ertelenen baro olağanüstü genel kurulu bugün tamamlandı. Genel kurulun ilk gününde, Gürkan Altun başkanlığındaki Bursa Barosu Yönetim Kurulu ile diğer kurulların çalışma raporları oybirliğiyle ibra edildi. Seçimlerde “Özgür ve Bağımsız Avukatlar Grubu” mevcut başkan avukat Gürkan Altun'la, “Birlikte Yöneteceğiz Grubu” da avukat İrfan Koçak ile yarıştı. 4 bin 449 avukatın bulunduğu Bursa'da baro seçiminde 3 bin 444 oy kullanıldı.

Seçimin galibi olan Altun, ertelenen baro seçimlerine atıfta bulundu. Geçen yıl 3-4 Ekim 2020'de genel kurul yapmayı düşündüklerini, Avukatlık Kanunu'nun bunu emrettiğini sözlerine ekleyen Altun, 15 Temmuz 2020'de Resmi Gazete'de yayınlanan Avukatlık Kanunu değişikliğinde barolarda seçimlerin kuruluş yıllarına bakılmaksızın çift sayılı yılların ekim ayında yapılacağı hükmünün yer aldığını söyleyerek "Hadi Bursa Barosu zaten çift yıllarda yapıyordu. Ama tek sayılı yıllarda kurulan onlarca baro yönetiminin bir yıl daha görev süresi vardı. Değiştirilen bu yasayla genel kurulların teveccühü çöpe atıldı..." ifadelerini kullandı. (DUVAR)