Burkina Faso'da iki İspanyol gazeteci ve bir İrlanda vatandaşı öldürüldü

Burkina Faso'da, kaçak avcılıkla mücadele ekiplerine düzenlenen saldırıda iki İspanyol gazeteci ve bir İrlanda vatandaşı öldürüldü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da, iki İspanyol gazeteci ve bir İrlanda vatandaşının silahlı kişiler tarafından öldürüldüğü açıklandı. Burkina Faso'nun doğusundaki Pama kentinde, kaçak avlanmayı önlemek izin gezen devriyeye düzenlenen saldırıyı üstlenen olmadı.

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya, bölgede bugün dört kişinin cesedinin bulunduğunu ve cesetlerden ikisinin İspanyol gazetecilere ait olduğunun anlaşıldığını kaydetti. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, söz konusu İspanyolların, bölgede yasa dışı avlanmayla ilgili belgesel çeken David Beriain ve Roberto Fraile olduğunu duyurdu. 

Burkina Faso'da öldürülen İrlanda vatandaşının, Chengeta Wildlife isimli kaçak avlanmayla mücadele örgütünün başkanı Rory Young olduğu belirtildi. İrlanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Avrupa Birliği ve İspanya otoriteleriyle iletişimin sürdüğü ifade edildi.  (AA/DIŞ HABERLER)