Burkina Faso'da 41 kişi silahlı saldırıda öldürüldü

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da hükümete bağlı bir birliğin 41 üyesi silahlı bir grup tarafından pusu kurularak öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Burkina Faso'nın kuzeyindeki Loroum eyaletinin You bölgesinde, Burkina Faso Ordusu Yardımcı Birliğinin (VDP) 41 üyesi, kimliği belirsiz silahlı grup tarafından düşürüldükleri pusuda öldürüldü. Hükümet Sözcüsü Alkassoum Maiga, Anavatan Savunma Gönüllüleri olarak da bilinen VDP'nin 41 üyesinin, bölgede ticaret yapan tüccar konvoyuna eşlik ettikleri esnada düşürüldükleri pusuda öldürüldüklerini açıkladı.

48 SAATLİK YAS İLAN EDİLDİ

Hükümetin saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Maiga, Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore tarafından 48 saatlik yas ilan edildiğini duyurdu.

Burkina Faso'da kasımda düzenlenen terör saldırılarında 58 askerin yaşamını yitirmesi, kamuoyunda hükümete karşı ciddi eleştirilere neden olmuştu. Bu saldırılardan sonra Cumhurbaşkanı Kabore'nin istifası için eylemler düzenlenmiş, hükümet, terörle mücadelede başarısız olmakla suçlanmıştı. Kabore ise yükselen tepkiler nedeniyle 8 Aralık'ta Başbakan Joseph Marie Dabire'yi görevden almıştı.

Komşu ülke Mali'deki El Kaide ve IŞİD bağlantılı terörist gruplar, 2015'ten bu yana Burkina Faso'nun kuzey ve doğusunda sık sık saldırı düzenliyor. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, yılbaşından bu yana 17 bin 500 kişi, güvenlik sebebiyle ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. (AA)

 

Etiketler Burkina Faso Afrika