Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali başladı

Burhaniye Belediyesi'nin düzenlediği 19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali başladı. Törene gelen katılımcılara zeytinyağlı tarhana çorbası ikram edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir Burhaniye'de belediyenin düzenlediği 19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali coşkulu bir törenle başladı.

ANKA'nın aktardığına göre, katılımcılara zeytinyağlı tarhana çorbası ikram edilen törende belediye önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar develerin de olduğu kortej yürüyüşü yapıldı.

BARIŞIN SİMGESİ ZEYTİN AĞACI

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen festival açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, "Ölümsüzlüğün, bilgeliğin ve barışın simgesi zeytin ağacı yüzyıllardır meyvesi ile canlıları beslemiş. Yaprakları ile sağlık olmuş, yağı ile şifa olmuş. Şifası ile de mutfakların vazgeçilmezi olmuştur” diye konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, “Tarım işçilerinden başlayarak zeytinyağı üreten, satan herkese bereketli bir yıl geçirmelerini diliyorum” dedi.

Meydanda düzenlenen halk oyunları gösterileri ilgi gördü. Festival kapsamında yöresel yemek yarışması da düzenlendi. (HABER MERKEZİ)