Burger King'den Instagram'da 'Süveyş Kanalı' gafı

Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde,  ''kadınlar mutfağa aittir'' gafıyla tepki çeken fast food restorantı Burger King, bu kez de Süveyş Kanalı'nın tıkanmasını kullandığı reklamıyla gündemde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca ünlü restoran zinciri Burger King, Süveyş kanalının tıkanmasıyla ilgili reklamıyla tepki çekti.

Ünlü restoran zinciri,  Süveyş Kanalı'nın devasa gemi nedeniyle tıkanmasına atıfta bulunduğu Instagram'daki fotoğraflı gönderide, teslimat hizmetinden bahsediyor ve "onu kesintiye uğratacak bir kanal yok" diyor.

Burger King Şili tarafından yayımlanan gönderide, Süveyş Kanalı'nın havadan görüntüsü, tıkanmanın meydana geldiği noktaya yerleştirilmiş bir Double Whopper resmiyle gösteriliyor.

Burger King, Tim Hortons ve Popeyes'in sahibi olan Restaurant Brands International'ın küresel pazarlama müdürü de "harika bir gönderi" diyerek önce mesajı paylaştı, daha sonra paylaşımını sildi.  

Diğer pazarlama uzmanları da reklamı "mükemmel bir gönderi" olarak nitelendirerek paylaşırken, Mısır'daki kullanıcılar tepki gösterdi. Sosyal medyada #BoycottBurgerKing etiketi açıldı.

Bir Instagram kullanıcısı, "Pazarlamanın herhangi bir ülkede eğlenmek ve çöküşten yararlanmak olduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşünmelisiniz. Başkalarının acılarını sömürmek sizi teşvik etmeyecek, aksine saygınızı azaltacaktır'' diye yazdı.

Twitter'da Muhammed Şhalan adlı bir kullanıcı ise “Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Kuveyt ve Umman'daki tüm Arap kardeşlere bir çağrı... Mısır'a yakın, hatta biraz sevgi besleyen herkese Burger King zincirini boykot etme çağrısı" diye paylaşımda bulundu.

Süveyş Kanalı'nda Ever Given gemisinin karaya oturması ve kanal trafiğini tıkaması petrol fiyatlarının yükselmesine ve ticari kayba neden olmuştu. (Ajans Bizim)