Burçin Koçak için donör kampanyası: Duyarlı insanları bekliyorum

Lenfoma ile mücadele eden Burçin Koçak'ın ihtiyacı olan kök hücrenin bulunması için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Donör olunması için 3 tüp kanın yeterli olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaklaşık 1 yıldır lenfoma ile mücadele eden Burçin Koçak'ın ihtiyacı olan kök hücrenin bulunması için Twitter'dan kampanya başlatıldı. Kampanyaya bir çok kişi destek oldu. Donör olmak isteyenler, bulunduğu şehirde Kızılay'a başvurarak donör olmak istediğini söylemesinin yeterli olduğu belirtiliyor.

Burçin Koçak, Instagram hesabında yaptığı çağrıda, “Bugün bana lazım ama yarın kime lazım olacağı belli değil. Duyarlı insanları bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Burçin Koçak'ın ihtiyacı olan kök hücrenin bulunması için başlatılan kampanyaya gazeteci, sanatçı ve akademisyenler destek oldu.

Başlatılan kampanyada şu çağrıda bulunuyor: Lenfoma ile mücadele eden Burçin için kök hücre gerekiyor. Donör olmak için 3 tüp kan yeterli.

Kök hücre nedir ve nasıl elde edilir?

Kök hücre vücutta bulunan tüm hücrelere dönüşme potansiyeli olan ana hücrelerdir. Embriyonik kök hücre ve yetişkin kök hücre olarak ikiye ayrılır. Yetişkinlerdeki kök hücreler, erişkin dokuları yenileyebilme yetisine sahiptir ve vücudun onarımında görev alır. Kök hücre, yağ dokusundan ve kemik iliğinden elde edilir. Hücrelerin alınma işlemi, hastanın ağrı duymaması için hafif sedasyon ve lokal anestezi altında yapılır. Leğen kemiği veya göbekten alınan yağ dokusu içerisindeki kök hücreler steril koşullarda filtreleme ve ayrıştırma işlemine tabi tutulur. Yaklaşık 20-30 dakika süren kök hücre hazırlık işlemi sonrasında, elde edilen saf kök hücreler hastaya uygulanmaya hazır hale gelir.