Burak Oğraş soruşturması: Şüpheliye ulaşılamıyor

2011 yılında Fettah Tamince'nin otelinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan F.P'ye ulaşılamıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş insanı Fettah Tamince'nin otelinde staj yaparken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Burak Oğraş'ın ölümünün üzerinden 12 yıl geçti. Oğraş'ın ölümüyle ilgili 2011 yılından beri yürütülen soruşturma hala sürüyor. Soruşturmada Oğraş'ın ölümüyle ilgili şüpheli olarak ifadeye çağrılan F.P'ye ulaşılamıyor.

TAMİNCE VE YILMAZ İFADEYE ÇAĞRILDI

Soruşturmayı yürüten savcının eylül ayında değişmesinin ardından iş insanı Fettah Tamince ve dönemin Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın ifadeye çağrılmasına karar verildi. İki isim için de Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazıldı ve adreslerinin tespit edilmesi istendi. Tamince ve Yılmaz henüz Oğraş'ın ölümüyle ilgili ifade vermedi.

43 YAŞINDAKİ ŞÜPHELİ LİSE ÖĞRENCİLERİYLE AYNI LOJMANDA KALIYORDU

2011 yılının Eylül ayında staj yaptığı Antalya'daki Rixos otelinin tahsis ettiği lojmanın havuzunda cansız bedeni bulunan Oğraş'ın ölümüyle ilgili 6 şüpheliden biri de F.P'ydi. Oğraş'ın hayatını kaybettiği dönemde 43 yaşında olan şüpheli F.P, otelin lojmanında lise öğrencisi stajyerlerle birlikte kalıyordu. Şüphelilerden F.S, D.C.B, M.Ö. ve E.Y. olayın yaşandığı dönem Burak Oğraş'la aynı yaştaydı. Bir diğer şüpheli C.A. da olay tarihinde 25 yaşındaydı.

TUTUKLANMASI İSTENMİŞTİ

Soruşturma kapsamında 2021 yılında da ifadeye çağrılan F.P. tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak mahkeme F.P'yi adli kontrolle serbest bıraktı. İfadeye çağrılan diğer şüpheli C.A'nın ise yurtdışında olduğu için ifadesi alınamadı. Soruşturma dosyasında 2 yıl boyunca herhangi bir gelişme yaşanmadı. 2023 yılının Eylül ayında soruşturmayı yürüten savcı değiştikten sonra F.P. tekrar ifadeye çağrıldı.

ADRESİNDE BULUNAMADI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın eylül ayındaki talimatı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, F.P'nin evine gitti. Adresinde bulunamayan F.P'ye çağrı kağıda da bırakıldı ancak kendisine ulaşılamadı. Savcılığa gönderilen yazıda F.P'ye ulaşılamadığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Fettah Tamince'ye ait Antalya'daki Rixos otelinde staj yaparken hayatını kaybeden Burak Oğraş'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın başlatılmasının üzerinden 12 yıl geçti. Burak'ın babası Murat Oğraş, oğlunun hayatını kaybettiği otelin sahibi Fettah Tamince'nin o dönem 'Fethullah Gülen Cemaati' olarak bilinen yapılanmanın üyesi olduğunu, aynı yapılanmanın üyesi olan polislerin olayı örtbas ettiğini iddia ediyor.

Baba Oğraş iddiasına dayanak olarak, dönemin Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın, Burak'ın ölümünden 10 ay sonra Fettah Tamince'nin şirketinde üst düzey yönetici olarak işbaşı yapmasını, soruşturmayı yürüten bir polis şefinin sürgün edilmesini ve bir şube müdürünün de 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra 'FETÖ üyeliği' suçlamasıyla hapse atılmasını gösteriyor.