Burak Bayat'tan şiir kitabı: 'Şehrin Işıkları'

Burak Bayat'ın şiir kitabı 'Şehrin Işıkları', Dionysos Yayın Group tarafından yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzikolog Burak Bayat'ın şiir kitabı 'Şehrin Işıkları', Dionysos Yayın Group tarafından okurla buluştu. Kitap, 82 sayfadan oluşuyor.

'Şehrin Işıkları' kitabının açıklaması şöyle:

"Deli olmaktan korkarız!!! Çünkü; bizim sınırlarımız var. Delileri yargılamak hoşumuza gider. Asla onlar gibi olmak istemeyiz. Bazen, ehli olarak bir delinin asla cesaretine sahip olamayacağınıza inanmak bile beni tedirgin ediyor… Çünkü, asla bir deli kadar özgür olamayacağız. Mesela hiç birimiz, canı istediği için sokakta çıplak gezemeyecek. Duygularımıza, yön verdiğimizi iddia edeceğimiz bir sürü ilaç kutuları saklayacağız çekmecelerde…

Şehrin Işıkları, Burak Bayat, 82 syf., Dionysos Yayın Group, 2021.

Çıkarlarımız uğruna, aynı oranda birbirimizi öldürmekten de geri kalmayacağız. Peki deli gibi aşık olmak ne demek? Sınırsız bir şekilde sevebilmek mi dünyayı, hayatı? Oysaki bizim sınırlarımız aslında bizim gölgelerimizden oluşuyor. Ayak izlerimiz aynı haz ve istekleri taşıyan pati gibi yolda duran milyonlarla aynı. Nitekim, delilik bir özerklik kurumu işte… Ne yaşarsanız size özgü. En güzel yanı, tarifsizce şekillendirebiliyorsunuz her şeyi. Gerçekten hesap vermenize gerek yok hiç kimseye, o yüzden toplumsal normları rafa kaldırabilirsiniz. Bununda ötesinde; klinik bir vaka iseniz, size özel odalar ve binalar yapmak zorundalar. Delilerin kelime ve cümle seçme alışkanlıkları yoktur.

Her an her şeyi herkese anlatabilirler. Bu, biz çocuk insanlar için risk demektir, kargaşa çıkabilir. Totaliter düzen yasaklar altında da yönetilir, sizin kimseye feyz olmanızı sistem asla kabul etmez. Bu yüzden onları anlamaya çalışmayın!

Zararlı çıkarsınız ama saygı duyun ve varlığını bilin, emin olun onlardan öğrenecek çok şeyimiz var. Bir deli gibi hislerimizi yaşayabildiğimiz ve bir şeyleri deli gibi düşün hayal ettiğimiz gün, kendimize özgür diyebiliriz…"

BURAK BAYAT KİMDİR?

2004'te Antalya ATSO Güzel Sanatlar Lisesi'nde ilk müzik eğitimine başlayan Burak Bayat,  2013 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Müzikoloji bölümünden, 2019 yılında da Akdeniz Üniversitesi Yüksek Lisans programından mezun oldu. Birçok grupla sahne alan sanatçı beste çalışmalarına devam ediyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)