Bulu'ya Dinçer'in kardeşinden yanıt: Ali Dinçer’in üstünden paye almaya çalışıyor

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’nun siyasete CHP’de başladığı, SHP milletvekili Ali Dinçer’e araştırma yaptığı sözleri üzerine Dinçer’in kardeşi Tahir Dinçer açıklama yaptı. O dönem TBMM’de dışarıdan danışman atanmadığını belirten Dinçer, “Bulu o dönemde diğer öğrencilerle birlikte Ali Dinçer'in katıldığı sohbetlerde bulunmuş, onunla tanışmış ve heyecan duymuş olabilir. Bulu tarafından yapılan bu ayıplı tavır Dinçer’in ve kuşağının emekleri üstünden paye almaya çalışmaktır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Melih Bulu’nun siyasete ODTÜ’de okurken CHP’de başladığı, SHP milletvekili Ali Dinçer’e araştırma yaptığı sözlerine Ali Dinçer’in kardeşi Tahir Dinçer’den açıklama geldi.

Bulu’nun bir televizyon kanalında yaptığı “Aslında şimdi söyleyeceklerim birçok insanı şaşırtacak, ben siyasete ODTÜ'de okurken CHP'de başladım. Bunlar da biliniyor ama görünmüyor. Beni hep AK Partili olarak yansıtıyorlar. O zaman öğrenciydim SHP idi o zaman. Belediye başkanı bizim ODTÜ mezunuydu. Yardımcı istemişti, öyle başladım. O zaman o milletvekiliydi ben ona araştırma yapıyordum” açıklamasını hatırlatan Tahir Dinçer şunları ifade etti:

DİNÇER BELEDİYE BAŞKANIYKEN BULU 7-8 YAŞINDAYDI: Ali Dinçer CHP’den 1977-12 Eylül 1980 tarihleri arasında Ankara Belediye Başkanlığı yaptı. Bu dönemde Sayın Bulu 7-8 yaşlarında olduğundan o dönemdeki belediye ve CHP ile ilişkisi, belki, basılan ve okullarda ücretsiz dağıtılan ‘1 Milyon Çocuk Kitabı’ ile sınırlı olabilir.

ÜNİVERSİTESİ VE BÖLÜMÜ İLE YOĞUN İLİŞKİSİNİ SÜRDÜRÜYORDU: Bahis konusunun daha sonraki dönemler olduğu düşünülebilir. Ali Dinçer SHP ve CHP’den, 1991- 2007 yılları arasında 3 dönem milletvekilliği yaptı. ODTÜ Sosyal Demokrasi Derneği ve CHP Gençlik Kolları’ndan yetişmiş olduğu için gençlere önem veriyordu. ODTÜ’nün ilk Endüstri Mühendisliği mezunlarından olduğundan mesleği, üniversitesi ve bölümü ile de yoğun ilişkisini daima sürdürüyordu.

TBMM PERSONELİ HARİCİNDE DANIŞMAN ATANMASI MÜMKÜN DEĞİLDİ: Belki Melih Bulu o dönemde diğer öğrenciler ile birlikte Ali Dinçer'in katıldığı sohbetlerde bulunmuş, onunla tanışmış ve heyecan duymuş olabilir. O dönemde TBMM personeli haricinde danışman atanması mümkün olmadığından bir danışmanlık görevi, hizmeti veya sunulan bir rapor benim ve diğer arkadaşlarım tarafından hatırlanmamaktadır.

BULU, DİNÇER VE KUŞAĞININ EMEKLERİ ÜSTÜNDEN PAYE ALMAYA ÇALIŞIYOR: Ağabeyim Ali Dinçer 2007 yılında aramızdan ayrıldığından, bu açıklamayı ısrarlı sorular üzerine ben yapmak durumunda kaldım. Melih Bulu tarafından yapılan bu ayıplı tavır Ali Dinçer'in ve kuşağının emekleri üstünden paye almaya çalışmaktır. (DUVAR)