'Bulu’nun kulüp kapatma kararı yönetmeliğe aykırı'

Boğaziçi Öğrenci Faaliyetleri Koordinasyon Kurulu, Melih Bulu’nun tek başına kulüp kapatma kararı almasının komisyon, kurul ve yönetmeliklere aykırı olduğunu belirterek kararı kınadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Aday Kulübü’nün kapatılmasıyla ilgili bir açıklama yapan Boğaziçi Öğrenci Faaliyetleri Koordinasyon Kurulu, kararın komisyon, kurul, yönetmelik ve teamüllere dayanan kurum kültürüne tamamen aykırı biçimde alındığını belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1 Şubat Pazartesi gece yarısı bir tweet ile, atanan rektör Melih Bulu’nun imzasının yer aldığı bir yazı kamuoyu ile paylaşılmış; BÜLGBTİ+ Çalışmaları Aday Kulübü’nün adaylık statüsünün sonlandırıldığı açıklanmıştır. Melih Bulu’nun resmi yazısı kulüp üyeleri ve ilgili mercilere sosyal medya paylaşımından sonra gönderilmiştir. Boğaziçi Üniversitesi’nde faaliyet gösteren bir kulüp hakkında herhangi bir şikayet olduğunda veya etkinliklerinde bir kuralsızlık tespit edildiğinde öncelikle, Üniversite Yönetim Kurulu’nda kabul edilmiş Öğrenci Faaliyetleri Ana Tüzüğü uyarınca Öğrenci İşleri Dekanlığı tarafından Kulüpler Arası Kurul (KAK) görüşü alınarak söz konusu kulüp hakkındaki şikayet/tespit Öğrenci Faaliyetleri Koordinasyon Kurulu (ÖFKK)’na iletilir. ÖFKK tarafından yapılan soruşturmanın sonucu, Öğrenci İşleri Dekanlığı vasıtasıyla Üniversite Yönetim Kurulu’na gönderilir. Rektörün de bir üyesi olduğu ÜYK konuyla ilgili nihai kararı verir. Oysa yaşanan olayda BÜLGBTİ+ Çalışmaları Aday Kulübü hakkındaki kararı Melih Bulu tek başına vermiştir.

Üniversitemizdeki komisyon, kurul, yönetmelik ve teamüllere dayanan kurum kültürüne tamamen aykırı biçimde alınan bu kararı kınıyoruz. Bir an önce öğrencilerin faaliyetlerini özgürce sürdürmelerinin zemininin sağlanmasını talep ediyoruz. (HABER MERKEZİ)