'Bulu, kendisine dokunulmasının devlete dokunmak olacağını söyledi'

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) Başkanı Önder Şahin, 159 öğrencinin darp edilerek gözaltına alındığı protesto öncesi 'kayyum rektör' Melih Bulu'yla görüşmesini anlattı: Diyalog kanalı açmak ve polis müdahalesini engellemek için Bulu ile görüştüm. Rektörlük binasından çıkarak öğrencilerle konuşma önerisi yaptım. 4 Ocak'ta tedbirsiz davrandığını, tekrar böyle bir riske girmeyeceğini, kendisine dokunulmasının devlete dokunmak olacağını ve bu yüzden çıkamayacağını’ belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) Başkanı Önder Şahin, dün eylem çağrısı yapan ve polis şiddetine maruz kalan öğrencilerle rektör olarak atanan Melih Bulu arasında diyalog kanalı açmak ve polis müdahalesini engellemek için Bulu ile görüştüğünü açıkladı. BBC Türkçe'nin haberine göre Melih Bulu’ya rektörlük binasından çıkarak öğrencilerle konuşması önerisinde bulunan ve kendisine “Öğrenciler sizi istiyor” dediklerini aktaran Şahin, Bulu’nun bunu önce kabul ettiğini, ancak ardından güvenlik riskini öne sürerek vazgeçtiğini şöyle anlattı:

'RİSKE GİREMEM'

“Rektörlük yan kapı eşiğinde durun, öğrenciler ile aranıza 10 metre koyarak konuşun dedim. Bu çocuklardan size zarar gelmez, hepsine kefilim, dedim. Ancak ‘4 Ocak görüşmesinde tedbirsiz davrandığını, tekrar böyle bir riske girmeyeceğini, kendisine dokunulmasının devlete dokunmak olacağını ve bu yüzden çıkamayacağını’ belirtti.

İkna çabalarım sonuçsuz kaldı maalesef ve öğrencilerin yanında kalarak onlara destek olmaya çalıştık. Tek yapabildiğimiz bir kaç öğrenciye ters kelepçe takılmasını önlemek oldu.” (HABER MERKEZİ)