Bulu: Bir akademisyen tarafından üniversitemize ve öğrencilerimize yönelik sarf edilen sözleri kınıyorum

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanması nedeniyle başlayan protestolar bir ayı geriden bırakan rektör Melih Bulu, öğrencileri tehdit eden Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç'ı eleştirdi. Bulu, "Bir akademisyen tarafından üniversitemize ve değerli öğrencilerimize yönelik sarf edilen sözleri kınıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, kendisinin atanmasına yönelik protestolara katılan öğrencileri tehdit eden Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç'a tepki gösterdi. 

Twitter hesabından açıklama yapan Bulu, "Bugün bir akademisyen tarafından üniversitemize ve değerli öğrencilerimize yönelik sarf edilen sözleri kınıyorum. Akademisyen sorumluluğuna sığmayan bu tür talihsiz açıklamalar, uzlaşı kültürümüzün önünde engeldir. Herkesi karşılıklı saygı ve sağduyuya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU? 

Prof. Dr. Melih Bulu, 1 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atandı. Bulu'nun üniversite dışından atanması ve 2015 yılında AK Parti'den milletvekili aday adayı olması tepki çekti. 

"Kayyum rektör" istemiyoruz diyen akademisyenler ve öğrenciler Bulu'nun istifası talebiyle başlattığı eylemler bir ayı geride bıraktı. 

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, dün yaptığı sosyal medya paylaşımında eylemlere katılanları tehdit etti.

"Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de… Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim" diyen Kılıç hakkında soruşturma açıldı. (HABER MERKEZİ)