Bülent Turan: Tek adam, 11 yılda 10 seçim kaybetmesine rağmen koltuğu bırakmayan kişidir

Cumhubaşkanı Erdoğan'a yönelik “tek adam” eleştirilerine yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Tek adam iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu, 11 yılda 10 seçim kaybetmiş. 11 yılda 10 seçim kaybetmesine rağmen koltuğu bırakmayan kişidir tek adam. O yüzden insafa davet ediyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerini yanıtladı.

Bülent Turan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

MUHALEFET İKTİDARI YORSUN İSTERİZ: Bugün genel başkanların toplantılarını izledik. Ana muhalefet lideri Sayın Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanımıza ithamdan, yalandan yanlıştan öteye gitmeyen konuşmalarına şahit olduk. Biz isteriz ki iktidarı yorsun. Hepimizin hayali, öyle bir muhalefet olsun ki biz iktidar olarak daha çok çalışalım. O kadar ithamda bulundu, ancak dün istifa eden; CHP'nin cumhurbaşkanı adayı, Sayın Kılıçdaroğlu’ndan çok daha fazla CHP’li olmuş uzun yıllar grup başkanvekilliği, milletvekilliği yapmış, genel başkan adaylığı yapmış, CHP için önemli isim olan Muharrem İnce'nin istifa ederken çok iddialı olan söylemlerine bir tek kelime olsun cevap vermedi.

KILIÇDAROĞLU BUNA CEVAP VERMEYECEKSE KİM VERECEK?: Düne kadar ‘cumhurbaşkanı adayımız olacak’ dedikleri kişi diyor ki 'Amerika'dan demokrasi dilenenlerden yolumu ayırdım'. Kılıçdaroğlu, buna cevap vermeyecekse neye verecek? Diyor ki ‘FETÖ ile Sorosçuları destekleyenlerle yolumu ayırdım’. Kılıçdaroğlu, bu sorulara cevap vermeyecek de kim verecek? ‘Türkiye, Azerbaycan'a yardım etti diye şikayet edenlerle yolumu ayırdım’ diyor. Biz Kılıçdaroğlu’ndan bu ithamlara cevap vermesini beklerdik, ama cevap vermeyi tercih etmek yerine sadece Erdoğan düşmanlığı üzerine inşa ettiği diline devam etmiş oldu.

BUNLARI SÖYLEYEN AK PARTİ DEĞİL: Muharrem İnce’nin iddialarına belki hazırlık yapmamış olabilir, ama bir hafta önce istifa eden üç sayın milletvekili, ‘CHP, FETÖ'nün işgaline uğradı’ dediler. Buna diyen muhalefete AK Parti değil kendi partisinden milletvekilleri söyledi. Bundan daha büyük itham olabilir mi? ‘CHP, terörle arasında mesafe koymadı, koymalıdır’ diye istifa ettiler. Bunu diyen Bülent Turan, AK Partililer değil. Bu ağır ithamlara cevap vermeyecekse, neye verecek?

RÜŞVET DAVALARINA İLİŞKİN BİR CÜMLE KURABİLSEYDİ: Haydi bunları geçtim, son bir iki aydan beri şaşkınlıkla takip ettiğimiz Ümraniye, Maltepe, Bursa, Konya’da onlarca var, taciz olaylarına cevap vermeyecek de neye verecek? Sayın Erdoğan'a hakaret etmek yerine keşke Menemen Belediyesi’ndeki 50 milyonluk yolsuzluğu, Yalova Belediyesi’ndeki 20 milyonluk zimmet davasına, Ceyhan Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet davasına ilişkin bir cümle kurabilseydi.

TEK ADAM ARIYORSAK KILIÇDAROĞLU'DUR: Tek adam iddiası tekrar gündeme geldi. Cumhurbaşkanımız 19 yılda 15 seçimi, halkın önünde kazanarak göreve gelmiş bir kişi. Sayın Genel Başkanımız, çocuk yaşlarından gençlik kolları üyeliği, başkanlığı, il başkanlığı, belediye başkanlığı, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı bütün çizgisi seçimlerle olmuş, adeta Türkiye'deki demokrasi tarihinin yansıması olmuş bir isim. Özetle, gençlik yaşlarından bu yana hep seçimlerle olmuş bir insana, her ay il başkanlarını, her hafta MYK’sını Bakanlar Kurulu’na toplayan, kurumları çalıştıran bir insana bunu demek çok büyük bir itham. Tek adam iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu, 11 yılda 10 seçim kaybetmiş. Tek adam diyen Kılıçdaroğlu, 11 yılda 10 seçim kaybetmiş. Yetmemiş hep 25 oy oranını 26 yapmamış, yetmemiş kendi cumhurbaşkanı adayı başka partilere gitmiş. Buna rağmen genel başkanımıza laf atması büyük bir haksızlık diye düşünüyorum. Eğer tek adam arıyorsak, 11 yılda 10 seçim kaybetmesine rağmen koltuğu bırakmayan kişidir tek adam. O yüzden insafa davet ediyoruz.

CHP'DEN İSTİFA EDENLERİN AÇIKLAMALARINI HATIRLATIYORUZ: Dün Muharrem İnce’nin ‘tek adamlıktan bıktık’ demesi, geçen hafta istifa eden üç milletvekilinin tüm parti tek adamın emrine girdi demesini hatırlatmak istiyoruz. Biz Kılıçdaroğlu’nun yalanlarına, yanlışlarına, iftiralarına alışmıştık, şimdi Kılıçdaroğlu, tek adamlığın filmini çekmeye başlamış oldu.

'MAHİR ÜNAL ESPRİ YAPTI'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın “Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz” diyen çiftçiye “Cebindeki telefonu kaça aldın?” karşılığını vermesine ilişkin soruya Bülent Turan, “Mahir Bey’in ifade ettiği mesele, aslında birkaç defa ifade etmeye çalıştı. Çiftçilerimizin devletin büyük desteği ile beraber sorunları çözmeye çalıştığımız bir hakikat. Mahir Bey, bir espri ile beraber o çiftçimizle sohbetini anlatıyor. Espri yapıyor. Sayın Mahir Bey, burada bir ironiyle beraber yaptığı bir espridir, çiftçilerimizin dertlerini en çok bilen birisidir” şeklinde yanıt verdi. (ANKA)