Bülent Turan hem 'dangalak' dedi, hem de 'hakaret' davası açtı

14 Mayıs seçimleri öncesi muhalefete 'dangalak' diyen İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’a “Kendini tarif etmiş” şeklinde cevap veren Murat Sezgin’e, 'hakaret' suçlamasıyla dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi AK Parti Grup Başkanvekili iken 1915 Çanakkale Köprüsü tartışmalarına ilişkin muhalefeti hedef alarak "2023, Çanakkale’de dünyanın en büyük köprüsünü yapanlarla köprüyü sadece polemik konusu yapıp, oradan bizi denize dökeceğini düşünen dangalakların seçimi olacak" ifadelerini kullandı.

Turan'ın 'dangalak' sözleri tepkilere neden olurken, kendisine sosyal medya üzerinden aynı şekilde cevap veren birçok kişi hakkında 'hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. Dava açılan isimler arasında İstanbul’da yaşayan Murat Sezgin de yer aldı. 

‘KENDİNİ NE GÜZEL TARİF ETMİŞ’ YANITI HAKARET SAYILDI

Lapseki Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sezgin’in AK Partili Turan’a yönelik “Kendini ne güzel tarif etmiş” şeklindeki cevabı nedeniyle 'onur, şeref ve saygınlığı hedef alacak biçimde, herkese açık şekilde yorum yapmak suretiyle alenen hakaret ettiği;' belirtildi. Sezgin’in 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçundan cezalandırılması istendi. Sezgin, Lapseki Asliye Ceza Mahkemesi’nde 30 Mayıs’ta görülecek olan dava için 10 Haziran günü İstanbul Anadolu Adliyesi 61. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sanık olarak çağırıldı.

‘BAKAN YARDIMCISI DEYİNCE SUÇ DEĞİL, BİZ SÖZLERİNİ İADE EDİNCE SUÇ’

Hakkında dava açılan Sezgin, paylaşımı suç sayıldığı taktirde toplumun belirli bir kesimine 'dangalak' diyen Turan’ın da söyleminin suç sayılacağını söyledi. Sezgin, “Sayın bakan yardımcısının muhalif görüşte olan insanlara ‘dangalak’ şeklinde bir ithamı söz konusu oldu. Ben de ‘Kendini ne güzel tarif etmiş’ şeklinde cevap verdim. Sosyal medyadan tarama yapıp kendisine cevap verenlere dava açıyorlar. Koskoca bakan yardımcısı çıkıyor milyonlarca insana ‘dangalak’ diyor ve bu suç sayılmıyor. Sözlerini kendisine iade edenlere dava açıyor. Hem kendi hakaret ediyor hem de biz sözünü iade edince suçlu oluyoruz. Kamu görevlisi de olsa bakan da olsa bakan yardımcısı da olsa o makam kullanılıp halka hakaret, zulüm edilemez. Bunu kabul etmiyorum” dedi.