Bülent Tezcan: İmamoğlu, değişim iradesinin samimiyetini ortaya koydu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarını değerlendiren CHP milletvekili Bülent Tezcan, "Bu açıklama Ekrem İmamoğlu’nun değişim çağrısında ne kadar samimi olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Seçim sonrası “değişim” çağrısı yapan siyasetçiler arasında yer alan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul adaylığını “Olumlu ve doğru karar” olarak değerlendirdi, “Bu açıklama Ekrem İmamoğlu’nun değişim çağrısında ne kadar samimi olduğunu gösterdi” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum” sözleriyle adaylığını ilan etmesinin yankıları sürüyor.

İmamoğlu’nun açıklamasını adı genel başkan adaylığı için geçen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, “Kısa vadede İstanbul’a, uzun vadede Türkiye’ye iyi gelecek bir karar” sözleriyle yorumladı. Özel kendi adaylığı ile ilgili de “Sorumluluk üstlenmekten de fedakarlık yapmaktan da kaçmam dediğim noktadayım. Bu dönem yapıcı ve aktif tutum alma dönemi” sözleriyle değerlendirdi.

Seçim sonrası “Genel başkan ve ben dahil, lider kadrosu değişmeli” çıkışı yapan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da İmamoğlu’nun açıklamasını “Olumlu ve doğru bir karar” olarak nitelendirdi.

Tezcan’a göre İmamoğlu’nun bu açıklaması değişim talebinde bulunanların bunu kendilerine pozisyon edinmek için ortaya koymadıklarını gösterdi, bu açıklama Ekrem İmamoğlu’nun değişim çağrısında ne kadar samimi olduğunu gösterdi.

İmamoğlu açıklamasında değişim talebiyle ilgili aynı noktada olduğunu söyledi, değişime katkı sunmaya var gücüyle devam edeceğini de ilan etti. İmamoğlu’nun bu sözlerinin çok değerli ve önemli olduğunu kaydeden Tezcan, değişim isteyenlerin yolculuğunun birlikte devam edeceğini ifade etti.

Kamuoyunun ve seçmenin beklentisinin de bu yönde olduğunu söyleyen Tezcan, Özel’in olası genel başkan adaylığı ile ilgili ise “Özgür Bey açısından da değişim meselesinin makam, mevki meselesi olmadığı ortada. Kimse kendisine pozisyon aramıyor. Zamanı geldiğinden sağduyulu ortak bir karar alınacaktır. Önemli olan değişim iradesinin sürmesi, hayat bulmasıdır” dedi.