Bülent Şık araştırdı: Ülkemizde satılan bitter çikolata kurşun, arsenik ve kadmiyum içeriyor

Gıda Mühendisi, akademisyen Bülent Şık, piyasada satılan yüzde 60 kakao içeriğine sahip bir bitter çikolata ürününün çok yüksek düzeyde kurşun, arsenik ve kadmiyum içerdiğinin belirlendiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gıda Mühendisi, akademisyen Dr. Bülent Şık, Türkiye'de en fazla satılan yüzde 60 kakao içeriğine sahip bir bitter çikolata ürününü analiz ettirdiğini belirterek, sonuçları paylaştı. 

Bülent Şık, Bianet'teki Mutfaktaki Kimyacı köşesindeki yazısında "Piyasada en fazla satılan ürünlerden birini alarak akredite bir laboratuvarda analiz yaptırdım. Tek bir üründe yapılan analiz çalışması elbette bir fikir edinmek için yeterli değil. Bu konuda (gönüllü bazı kurumların desteğini alarak) yaptığım çalışma devam ediyor ve elde ettiğim bilgileri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğim" dedi.   

Üründeki kurşun miktarının 438,81 mikrogram/kilogram, arsenik 113,32 mikrogram/kilogram ve kadmiyum miktarı ise 3.32 mikrogram/kilogram olarak belirlendiğini ifade eden Şık “Çocukların günlük olarak maruz kaldıkları kurşun miktarının 2,2 mikrogramı geçmemesi gerektiği belirtiliyor. Bu kriter, çocukların kurşun maruziyeti açısından risk altında olabileceklerini gösteriyor” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI