Bülent Arınç: Rencide oldum

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki vermesi üzerine, “Cumhurbaşkanı çok ağır konuştu, rencide oldum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bülent Arınç, AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası Posta gazetesinden Murat Çelik’e konuştu. Arınç, henüz istifa etmediğini Erdoğan’la bizzat görüşeceğini ifade etti.

Arınç’ın açıklamaları şöyle:

O KONUŞMANIN MUHATABI BENİM: Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili, Sn. Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum. Sn. Cumhurbaşkanı bugün İstanbul’daymış. Programı yoğun. Dolayısıyla bugün görüşemedim. Sanırım yarın Ankara’da olacak ve görüşebiliriz diye düşünüyorum. Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım. Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim. Kendisinden dinledikten sonra, 'O konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyurun istifa mektubumu' diyebilirim.

BANA YAKIŞMAZ: Benim üzerimden hem Sayın Cumhurbaşkanımız’ın hem de Yüksek İstişare Kurulu’nun (YİK) yıpratılmasına izin vermem. Bana yakışmaz. Daha önce de bazı açıklamalarım üzerine “Bunları söyleyen birinin YİK’te ne işi var” türünden yorumlar yapanlar oldu. Oysa benim yapacak daha çok işim var. Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur.

PARTİDEN NEDEN İSTİFA EDEYİM? (Görünen o ki Cumhurbaşkanı ile görüşmeniz istifanızla sonuçlanacak. Peki sadece Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğinden mi ayrılacaksınız, yoksa AK Parti’den de istifanız söz konusu mu? sorusuna yanıt) Elbette sadece YİK’ten. Partiden neden istifa edeyim? (HABER MERKEZİ)