Buldan: Kapatma davasını birlikte planladılar

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AK Parti ve MHP'nin kapatma davasını birlikte planladığını söyledi ve "Türkiye’yi kapatmayı hedeflemekteler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin il eşbaşkanları toplantısına katıldı. Buldan "HDP siyasi bir parti olmanın ötesinde direnişle örülü bir yaşam biçimdir" dedi.
 
Eşbaşkanlara seslenen Buldan, “Buradaki her bir arkadaş, Denizlerin, Mahirlerin, İboların, Mazlumların ruhunu Türkiye halklarının özgürlük ve demokrasi mücadele ile birlikleştirmekte özgürlük mücadelesinin bir neferi ve öncü gücü olarak çalışmaktadır" diye konuştu. Buldan şöyle devam etti:

HDP BİR YOL: İşte HDP’yi umudun partisi yapan tam da budur. Her bir yönetici arkadaşımızın umutsuz zamanlarda dahi topluma umut olmanın bilinci ve kararlılığıyla hareket etmekti. Tüm engelleme ve baskılara rağmen bunlara göğüs gererek partimiz daha da ileriye taşımak büyütmek ve başarıya ulaştırmak için gece gündüz büyük bir emek sarf etmek fedakarca, özveriyle çalışmak hiç kimsenin harcı değildir. Bunu ancak HDP’liler yapar. Mücadele tarihimizin sayfalarında burada oturan her arkadaşım, buraya gelmeyenler dahil mücadele tarihimizin sayfalarına adını yazmıştır. Yazdırmıştır. Her birimizin cesaretinden HDP’ye olan inancınızdan dolayı kutluyorum. HDP bir yol ise bu yolun en büyük emektarları sizlersiniz. Partimizin geleceğini, şimdisini de gören iradesiniz. Her bir öneriniz her bir tespit eve eleştiriniz hep çok kıymetli oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Sizler sadece il eşbaşkanı olarak görev yürütmüyorsunuz. 

'HDP ÖZGÜR YAŞAMIN KURUCU GÜCÜDÜR'

EŞİT VE ÖZGÜR BİR FİKRİYAT: HDP’nin eşit ve özgür fikriyatını Türkiye’nin dört bir yanında temsil ediyor ve bu fikriyatın filizlenmesi ve büyümesi ve çınara dönüşmesi için de büyük bir mücadele sarf ediyorsunuz. HDP güçlü demokrasi ve gerçek bir adalet, adil bir barışın ve özgür yaşamın kurucu gücüdür. Güçlü bir demokrasinin kurulması yerellerden, kentlerden başlar. Bu yürüyüşün sonu mutlak başarı ve zafer olacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Haklı mücadelenize yürekten güveniyorum. Çünkü arkamızda HDP’nin dayandığı güçlü bir mücadele ve direniş vardır.

KADINLARDA ASLA YILGINLIK YOKTUR: Sizlerin büyük emeği olan 8 Mart ve Newroz’da bir kez daha gördük. 8 Mart'ta kadınlar en büyük, demokrasi, muhalefet en büyük değişim gücü olarak iradesini ortaya koydu. Kadınlar ‘gümbür gümbür geliyoruz’ dedi. Kadınlar bu ülkenin ve toplumun kadın mücadelesi ile özgürleşeceğini bir kez daha Türkiye toplumuna ve halklarına bunu gösterdi. Kadınlar faşizmin ancak kadın mücadelesiyle yenilgiye uğratılacağını Türkiye'yi yönetenler ve Türkiye halklarına buna gösterdi. Kadınlar bu eşitsiz ve ayrımcı düzenin ancak kadınların mücadelesi ile değişeceğini bir kez daha gösterdi. Kadınlarda asla yılgınlık yoktur, direniş vardır. Korku yoktur, cesaret vardır. Tereddüt yoktur, inanç ve kararlılık vardır. Kadın yoldaşlarımızı kutuluyorum. Özellikle cezaevlerinde kadın yoldaşlarımız başta olmak üzere mücadele eden kadın yoldaşlarımızı selamlıyorum. 

BU OYUN BOZULACAKTIR: 8 Mart’ın cesaret ve kararlığı 8 Mart ile sınırlı kalmadı, Newroz’da daha da katlandı. Bir halk seline dönüştü. Bir kez daha gördük. 2021 Newrozu halkı yok sayanlara baskı ve sindirme ile korkutup engellemeye çalışanlara karşı milyonların irade beyanıdır. Halkın uyarısını ciddiye almayanlar büyük yanılacaktır. Büyük kaybedecektir. Yanlış hesabı halk mutlaka bozacaktır. Seçim sandıklarında bu oyun mutlakla bozulacaktır. 

'HERKESİN AKLINA LOTUS ÇİÇEĞİ GELSİN'

HDP BİR PARTİNİN ÖTESİDİR: HDP fikriyatı bu topraklarda güçlü bir şekilde kök salmıştır. Buna her yerde tanıklık ediyoruz. Bu kökün ülkenin her yerinde filizlendiğini de görüyoruz. HDP denildiğinde herkesin aklına lotus çiçeği gelsin istiyoruz. Çünkü HDP bir yaşam çiçeğidir. Bu çiçek yapısı gereği asla kirlenmez, toz tutmaz kir tutmaz. Kendisini her koşulda saf ve diri tutan tek bir çiçektir. Farklı renkleri ve muhteşem kokusuyla dönüşümün sembolüdür. Toprakta suda ve güneştedir. HDP de lotus misali çok renkliliğin yaşamın adıdır. HDP zamanı gelmiş bir fikir, yolunu bulmuş bir düşüncedir. Bu su mutlaka mecrasında ve kaynağa mutlaka ulaşacaktır. HDP siyasi bir parti olmanın ötesinde direnişle örülü bir yaşam biçimdir. Eşit ve özgür yaşama adanmışlıktır. Başı dik yürümenin adıdır. HDP yoldur ve bu oda onurlu bir yürüyüştür. HDP, faşizmin karşısında demokrasinin zaferi, barışın güçlü bir sesidir

TÜRKİYE'Yİ KAPATMAYI HEDEFLİYORLAR: HDP’nin siyasal gücü karşısında iktidar bloğu boş durmuyor durmayacaktır. Hepimizin bunu farkında olması gerekiyor. İktidar aklı, ‘HDP’siz siyaset nasıl yaratırız, kendi varlığımızı nasıl sürdürürüz’ diye küçük ortağıyla birlikte planlar yapmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramadılar, başaramayacaklar. HDP her zaman olduğu gibi dimdik ayaktadır. Ayakta olmaya devam edecektir bu kaleyi düşürmeye güçleri yetmeyecektir. En son bir kapatma davasıyla karşımıza çıktılar. Bu davayı halk iradesine karşı açtıklarını da çok iyi biliyoruz. Partimize yönelik tüm kuşatmanın amacını çok iyi biliyoruz. Amaçları HDP’nin siyaseti belirleme ve dengeleri değiştirme gücünü kırmak, etkisiz hale getirmektir. Ülkeyi demokrasi ittifakı ile yönetme yolunu HDP’ye kapatmaktır akıllarınca. Kapatma davasını birlikte planlayan tekçi iktidarın iki ortağı bu davayla Türkiye’yi kapatmayı hedeflemektedir. Kimsenin hak ve adalet talep edemeyeceği, yolsuzluk düzenine ses edemeyeceği mutlak bir faşizm düzeni kurmak istiyorlar. 

'SÜREKLİ BİR DARBE PEŞİNDELER'

FESHETMEYE GÜÇLERİ YETMEYECEK: Türkiye halklarını tarihin en büyük yoksulluk açlık ve sefaleti ile karşı karşıya bıraktılar. Büyük yoksulluklarla iktidarın ve yandaşlarına devasa bir zenginleşme sağladılar. Halka hesap vermemek için hukuk dışına çıkmak için her yolu denediler. Bir örnek Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğini darbeyle düşürdüler. Arkadaşlarımızı tutukladılar. Ama yanılıyoruz: Ömer Faruk Gergerlioğlu ve diğer arkadaşlarımız vekillikleri düşürülen rehin olarak tutulan arkadaşlarımızı tutulmadı. Bir başka darbe uygulaması gece yarısı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeleriyle gördük. Toplumsal muhalefete karşı kadınlar ve gençlere karşı sürekli bir darbe peşindeler. Kadınlar pes edecek sanıyorlar. Bunu rüyalarında bile göremeyecekler. Kadınlar dünden daha fazla mücadele edecekler. Bu iktidardan kurtulma sözleşmesidir. Bunu da feshetmeye güçleri asla yetmeyecektir. Biz kadınlar buna izin vermeyeceğiz.

AKP-MHP’NİN SON DÖNEMLERİ: İktidarın gündeminde kapatma olabilir. HDP’nin önünü kesme arayışları olabilir. Bizim gündemimizde ise güçlü demokrasi ve gerçek adalet davası vardır. Bizim gündemimiz halktır halkın yoludur. Yolumuz uzun ve engellerle doludur. Bu engelleri aşacak yolumuz, gücümüz ve kararlılığımız var. AKP - MHP faşizmi son demlerini yaşamaktadır. Buradan tüm Türkiye halklarına bunun müjdesini vermek isterim. Bu karanlık ittifak çöküş aşamasındadır. Bakmayın bu kadar saldırgan oldukların. Saldırganlıkları çöküş korkusundandır. Partimiz en zor şartlarda sahip olduğunu tarihsel direniş geleneğini stratejik bir akılla birleştirmeyi başarmış faşizmi geriletmiş ve kaybettirmiştir. Bir kaç örnek vereyim sizlere. 7 Haziran, 31 Mart 23 Haziran seçim dönemleri. Bu akıl AKP-MHP iktidarını şaşırtmaya devam edecektir. Her seçim döneminde biz onlara büyük yenilgiler yaptırmayı kendimize görev olarak koyduk. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz. 

ÇOKLU MÜCADELE YOLU: Onların bir hamlesine karşılık bizim çoklu mücadele yolumuz vardır. Türkiye halkları seçeneksiz ve yalnız değildir. Çünkü yanlarında yürüyen HDP ve dostları vardır. Onlar parti kapatmalarla uğraşa dursun biz halkla birlikte yürümeye devam edeceğiz. En yakın zamanda partimizi sizlerle birlikte bu ülkenin yönetimine birlikte taşıyacağız. HDP’yi kapatmak suya yazı yazmak olacaktır. Zulmün yenemediği tek şey inanç ve umuttur. Oda bizde vardır. Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarını bir yüzyıl daha karanlığa itmeyeceğiz.

'DEMOKRASİ İTTİFAKINI GENİŞLETEREK ÜLKEYİ KARANLIKTAN KURTARACAĞIZ'

ÜÇÜNCÜ YOL SİYASETİ: İnancımızı ve umudumuzu yitirmedikçe bizi alt edecek güç yoktur. Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye haklarını bir 100 yıl daha karanlığa mahkum etmeyeceğiz, buna asla izin vermeyeceğiz. Tarihsel olarak var olan, sistemin içinden gelen devletçi iki bloğa karşı Üçüncü Yol siyasetini büyüteceğiz ve demokrasi ittifakını genişleterek ülkeyi bu karanlıktan kurtaracağız. Sizler partimizin en merkezi yerindesiniz. Halkımızla iç içesiniz. Elinizi kulağınız gözleriniz halkın üzerindedir. Bizlerin gözü kulağı ve eli sizlerin üzerindedir. Buradan kentlerinize döndüğünüzde daha büyük bir moral ve güçle çalışacağınızı biliyoruz. Bu çalışmaları yürüteceğimiz yürekten inanıyoruz. Her kapıyı çalacağınız her eli tutacağınız biliyoruz. Her yoksulun, haksızlığa uğrayan, mağdurun yanından olacağınızı biliyoruz. İnsanların çaresi olmadığını HDP’nin onlarla olduğunu ve onlara umut taşıdığın mutlaka anlatacaksınız ve biz de sizlerin yanında olacağız. 

BU YOL BARIŞIN YOLUDUR: Hakikati yalan boğdurmayacağız. Zulüm varsa karşısında mazlum haklarınızın büyük mücadelesi vardır. Halklarımızın HDP’si olduğunu her ortamda göstereceğiz, bunu büyütüp yaşatacağız, Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız ya da biz yol olacağız. Bu yol barışın yoludur. Tarih korkakların değil cesur yüreklerin zamanıdır. HDP’nin zamanıdır. Hep birlikte kazanacağımız günler yakındır. Demokrasi baharı yakındır, yolunuz ve yolumuz açık olsun, Hızır hepimizin yardımcısı olsun. (MA)
 

 
Etiketler pervin buldan hdp