Buğra Kavuncu’ya saldırıya bin 500 lira adli para cezası

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya saldıran Sinan Oral'a bin 500 lira adli para cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya Bakırköy’de yumrukla saldıran sanık Sinan Oral'a bin 500 lira adli para cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

DHA'nın haberine göre, Bakırköy 11’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin 'Basit yaralama' suçundan ve duruşma görülmeden yürütülen davanın gerekçeli kararında sanık Oral'ın son savunmasına yer verildi. Oral'ın savunmasında "Kendisini görünce bakıştık. Bana imalı bakması nedeni ile kendisine kolumu savurdum. Ben milliyetçi birisiyim, kendisini paylaşımlarından dolayı sevmiyordum. Kolumu savurduktan sonra olay yerinden taksiye binip kaçtım. Bu olay önceden kurgulanmış değildir, anlık gelişmiştir" dedi.  

Ne Olmuştu?

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, bir yayına katılmak için gittiği Halk TV stüdyolarından ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumrukla saldırısına uğramıştı. Saldırgan, Bakırköy'deki binadan çıktığı sırada Kavuncu'nun yanına gelip 'Bir şey sorabilir miyim?' dedi, ardından da yumruk atıp olay yerinden koşarak kaçmıştı. Oral hakkında "basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. (HABER MERKEZİ)