Buğra Kavuncu: Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu afişlerinden gökyüzü görünmüyor

İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu, kendi afişlerini asamadıklarını, Kurum ile İmamoğlu'nun afişlerinden gökyüzünü göremediklerini söyledi. Kavuncu, sahada en tanınan üç kişiden biri olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - İYİ Parti'nin 'hür ve müstakil' olarak seçimlere girme kararının ardından Buğra Kavuncu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday oldu.

Yerel seçime 30 gün gibi bir süre kala Kavuncu, gazetecilerle gerçekleştirdiği buluşmada, seçilirse yapacakları projeleri anlattıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'KURUM VE İMAMOĞLU AFİŞLERİNDEN GÖKYÜZÜNÜ GÖREMİYORUZ'

Buğra Kavuncu, İYİ Parti'deki istifalardan, seçime kısa bir süre adaylıktan çekilip çekilmeyeceğine dair pek çok soruyu cevaplandırdı. Kavuncu, kampanya sürecinde AK Parti'nin adayı Murat Kurum'la CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun afişlerinden gökyüzünü göremediklerini, kendi afişleri için reklam veremediklerini kaydetti: "Belediyesinin uhdesi olan yerlerde yüzde 50'si kendilerinin olsun, kalan yüzde 50'yi tüm partilere dağıtın."

'BİZİM SEÇMENİMİZ HASSAS'

Kavuncu, İYİ Parti'deki istifalar ve AK Parti'nin kazanma ihtimaline karşı kendi seçmenlerinin CHP'ye oy verebileceğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Bizim seçmenimizin hassas olduğu konular vardır. Bunlardan vazgeçmez. Hür ve müstakil kararımızdan sonra Cumhur İttifakı'ndan da bize oy vereceğini söyleyen insanlar var. 31 Mart sonrası kazanırsam mutlu, kaybedersem mutsuz olurum. Kimse kazandı diye mutlu olmam. 1 Nisan'da kimin kazandığı beni ilgilendirmiyor. Sahada farklı şeyler duyuyoruz. İYİ Parti seçmeni, oyunu stratejik olarak davranıp almaya çalışanlara kanmaz. Biz stratejinin parçası olarak aday değiliz. Bizden başkalarına gidecek oylar gibi başkalarından da bizlere gelecek oylar olabilir."

'İMAMOĞLU BU KADAR TANINIR DEĞİLDİ'

İYİ Parti'deki istifalarla ilgili ise Kavuncu, bıçağın kemiğe dayandığı yerde 'operasyon' demek zorunda kaldığını söyledi.

Kavuncu ayrıca, bir ankette yüzde 1,7 çıkmasıyla ilgili de şunları söyledi:

"Sahada en fazla tanınan üç adaydan biriyim. Ekrem İmamoğlu aday olduğunda bu kadar tanınır değildi. Bir firmanın verdiği bir anketten (1.7) değerlendirme yapmayın."

Aday olduğu için muhalif kanalların kendisini takip etmediğini belirten Kavuncu, "Bana karşı lal oldular. Muhalif medya bize önceden ilgi gösteriyordu" ifadelerini kullandı.