Buca’daki araziye atılan şaibeli ilaçlar nerede?

Buca'da boş arsaya, son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar atıldı. İlaç kutularını kimin attığı henüz bilinmezken, çevrede bulunan çocukların anlatımına göre, ilaçlar polis ekipleri tarafından toplandı.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Kara
İZMİR - İzmir'in Buca ilçesinde Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki boş arsaya, son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar ve şırıngalar atıldı. Boş arazinin bir yanında ilkokul diğer yanında anaokulu ve lise bulunuyor.

Çevrede bulunan çocukların arsada oyun oynarken bulduğu ilaç kutuları, cuma günü polis ekipleri tarafından toplandı. Buca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan bir kişi ise o gün vardiya saatleri içinde kendilerine böyle bir ihbarın gelmediğini söyledi.

Öte yandan çocukların iddiasına göre içleri yere boşaltılan ilaçlar nedeniyle bir sokak köpeği öldü.

'ŞIRINGALAR, İĞNELER, PAKET HALİNDE İLAÇLAR VARDI'

Çevrede bulunan çocuklar, arsada oyun oynarken  içi ilaç dolu kutuları gördüklerini ifade ettiler. Çocuklar, “Arsada oyun oynarken, kalın iğnelerden gördük. Hayvan iğnesi olduğunu tahmin ediyorum çünkü çok büyük. Haplar vardı, doktorların bize verdiği öksürük şurupları, eczanelerde satılan kefir sütüne benzer ilaçlar vardı. Bunların hepsinin içi doluydu. Paket halinde burada duruyordu. Küçük camlar vardı. Ben bir camı merak ederek elime aldım yere atarak kırdım. Camı kırdığımda, içinden kana benzer bir şey çıktı. Daha sonra paketli paketli iğneler vardı. Buradaki ilaçları polisler gelip topladı. Biz cuma günü saat 13.30 sıralarında okuldan çıktığımızda, polisler buradaki ilaçları topluyordu. Buradaki arsanın tamamı ilaç doluydu. Polislerden duyduğumuz kadarıyla buradaki ilaçların tarihi geçmiş” diye konuştular.

Bir başka çocuk ise çevrede bulunan sokak köpeğinin o gece inlediğini, soğuktandır diye üstüne battaniye örttüklerini, ertesi gün köpeğin ölü bulunduğunu söyledi.

İlaçların atıldığı boş arazi

Çevre sakinleri de çocuklarının içi dolu ilaç kutularını gördüklerini, kendilerinin gidip bakmadığını, birkaç gün sonra olis ekiplerinin  gelip arsada inceleme yaptığını anlattılar.

Öte yandan Gazete Duvar ekibi olarak, yavru köpeğin ölüm nedeninin belirlenmesi için  Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi BUCA RM’ye otopsi için başvuruda bulunduk.

ECZACI ODASINDAN İLAÇLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Konuya İlişkin İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, arsada bulunan ve son kullanma tarihi geçmiş olan ilaçların, hangi tedavi yönteminde kullanıldığına ilişkin bilgi verdi.

Sayılkan, 60 mm gramlık Genject şırıngasının yemek sorunu yaşayan hastalarda tedavi amaçlı kullanıldığını, Purınol'un idrar yolları için kullanılan bir ilaç olduğunu, BD Micro Fine+ iğne ucunu insülin hastalarının aldığını, Derospera ilacına ait olan prospektüsün doğum kontrol hapına ait olduğunu ifade etti. Sayılkan, içinden kana benzer bir sıvının aktığı belirtilen ilacın ise Rifocin ampulü olduğunu söyledi.

Etiketler ilaç buca izmir