Bu kez de Nâzım Hikmet Parkı tahrip edildi: Failler hâlâ yakalanamadı

İzmir'in Buca ilçesinde bir hafta önce merhum gazeteci Bekir Coşkun anısına yaptırılan heykele kimliği belirsiz kişilerce zarar verilmişti. Konu ile ilgili emniyetin soruşturması sürerken bu kez de Nâzım Hikmet Parkı kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç "Bu vandallık bitsin artık" derken, faillerin yakalanması için başlatılan soruşturma sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Buca ilçesine bağlı Yenigün Mahallesi'ndeki Nâzım Hikmet Parkı 24 Mart günü kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. Parkta bulunan şair Nâzım Hikmet'in heykelinin önündeki mermerler sökülürken, oyuncaklar ve oturakların da kırıldığı görüldü.

BİR HAFTA ÖNCE GAZETECİ COŞKUN ADINA YAPILAN PARK DA TAHRİP EDİLMİŞTİ

Öte yandan bir hafta önce de Buca Belediyesi tarafından merhum gazeteci Bekir Coşkun anısına yaptırılan heykele kimliği belirsiz kişilerce zarar verilmişti. Menderes Mahallesi'ndeki 4 bin metrekarelik parka konulan heykel henüz açılışı yapılmadan kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilerek, heykelin yüz kısmındaki bronz kaplamaları parçalandı. Saldırı ile ilgili emniyet soruşturma başlatmıştı.

Bekir Coşkun anısına yaptırılan heykele de zarar verilmişti.

BELEDİYE BAŞKANI KILIÇ: BU VANDALLIK BİTSİN ARTIK!

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yaşanan saldırı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Kılıç, "Bu vandallık bitsin artık" başlıklı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Çocuklarımızın gelişimine destek sunmak için hizmette olan Yenigün Mahallesi Nâzım Hikmet Parkı’ndaki oyun ve oturma gruplarına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildiğini üzülerek öğrendik. Hizmete açmayı planladığımız Bekir Coşkun Parkı’nda yer alan Bekir Coşkun heykeline yapılan saldırının ardından bu saldırının da yapılmasını ve zamanlamasını manidar buluyorum. Sevgi kenti Bucamızda artık bu tip vandallıklara ve kamu malına zarar verme olaylarına geçit vermemek için topyekûn bir tavır içinde olmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Çünkü bu kent hepimizin, bu kentte hep birlikte yaşıyoruz. Daha öncede söylediğimiz gibi halkımıza özellikle de çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Buca sunma kararlılığımız bu menfur saldırılarla engellenmeye çalışılmak istense de hizmet azmimiz ve kararlılığımızdan asla ödün vermeyeceğiz."

HÂLÂ YAKALANMADILAR

Konu ile ilgili ulaşılan Buca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ise telefonlarımıza cevap vermedi. Bir haftada yaşanan iki saldırı ile ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenilirken, faillerin yakalandığına dair herhangi resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı. (DUVAR)