Bu da oldu: 'Mehmet Ceyhan tutuklansın' kampanyası!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında önce suç duyurusunda bulunuldu ardından Twitter’da ‘MehmetCeyhanTutuklansın’ kampanyası başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında ‘alenen nitelikli hakaret ve halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçlarını işlediği gerekçesiyle’ suç duyurusunda bulunuldu. Kısa süre sonra Twitter’da da ‘MehmetCeyhanTutuklansın’ etiketi altında on binlerce paylaşım yapıldı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği başkanlıkları ile Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği’nin genel sekreterliğini yürütüyor. Salgının başlangıcından bu yana medyada en çok değerlendirme yapan bilim insanları arasında yer alan Ceyhan hakkında suç duyurusunda bulunan kişi ise Noel Baba Derneği Başkanı ve 5GVirusNews Platformu Sözcüsü Muammer Karabulut. Karabulut, Ceyhan hakkında Antalya Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

GEREKÇE: AÇIKLAMALARI!

Diken'in aktardığı habere göre, Karabulut dilekçesinde ‘kanıt’ olarak Ceyhan’ın pandemi sürecinin başından bu yana yaptığı açıklamaları ‘gerekçe’ olarak gösterdi. Bu açıklamaların, ‘Covid-19 salgınının ekonomik, psikolojik ve sosyolojik yıpratıcılığına olumsuz yönde katkı sağladığını’ öne sürdü. Ayrıca Ceyhan'ı ‘terör faaliyeti’ yürütmekle de suçlandı:

“Henüz faz çalışmaları tamamlanmayan, güvenilir bilimsel sonuçları olmadığından ruhsatı bulunmayan ve  yasal bir zemini bulunmadığından dolayı da acil kullanım onayıyla ne idiğü belirsiz konumda olan aşılar için, bir bilim insanının halkı tehdit ederek korkutmasının karşılığı bilim yapmak değil resmen terör faaliyetlerdir.”

TWITTER'DA 'TUTUKLANSIN' ETİKETİ AÇILDI

Haberin yayılmasının ardından kısa sürede Twitter’da MehmetCeyhanTutuklansın etiketi açıldı ve çok sayıda Tweet atıldı.