'Bu bir soygundur' yazılı yelek giyen esnaf serbest bırakıldı

Mersin’de 'kredi faiz oranlarına dikkat çekmek' için açıklama yaparken gözaltına alınan Oktay Avcu, serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan Avcu, "soygun düzenini eleştirdim" dedi.

Oktay Avcu (sağda), 7 Haziran’da da dükkânını davul zurna ile kapatarak 'ekonomik krizi' protesto etmişti.
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın 

MERSİN - Mersinli esnaf Oktay Avcu, dün Mersin PTT Bank önünde üzerinde "Bu bir Erdoğan soygunudur. Her yer soyuluyoruz ama her yer korkmuyoruz", "Dün Erdoğan’a kasa fırlattım şimdi Erdoğan’a yasal soygunun belgelerini atıyorum hatta fırlatıyorum" yazılı yelek giyerek, basın açıklaması yapmak istedi. Açıklama yapmasına izin verilmeyen Avcu, gözaltına alındı. Bugün saat 15.00 sularında Mersin 2’nci Sulh Ceza’da mahkemeye çıkan Oktay Avcu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'BEN HAKARET ETMEDİM SİSTEMİ ELEŞTİRDİM'

"Cumhurbaşkanına hakaret"ten yargılandığını söyleyen Avcu, "Ben Cumhurbaşkanı’na hakaret etmedim. Sistemi eleştirdim. Mevcut yönetimin bu işi götüremediğini, soygun düzenine, tefeci faizine dikkat çekmek istedim. İfademi de bu doğrultuda verdim. Adli kontrolle serbest kaldım. Haftada bir imza atacağım. Daha önce de kasa fırlatmıştım oradan da adli kontrolüm var. Haftada iki gün imza atacağım" diye konuştu.



KASA FIRLATTI, DÜKKÂNINI DAVULLA KAPATTI

Oktay Avcu, haziran ayında dükkanına Cumhurbaşkanı'nı eleştiren pankartları asmak isterken polisler tarafından gözaltına alınmış ve hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava açılmıştı. Bir gün gözaltında tutulup, mahkemede denetimli serbestlikle bırakılan Avcu, bu durumu 7 Haziran’da dükkânını davul zurna kapatarak protesto etmişti.
Oktay Avcu, 23 Haziran’da ise dükkanına ekonomik krize dikkat çeken pankartlar asıp, “Ecevit’e kasa atanlar. Bugün bu ülkenin gerçeği bu. Ben de bu kasayı Erdoğan’a atıyorum" diyerek kasayı yere fırlatmıştı. O dönem de gözaltına alınan Avcu, yine adli kontrolle serbest bırakılmıştı.