Brüksel'de Rusya'ya tepki: 'Stalingrad Caddesi'nin ismi kaldırılıyor

AB'nin "başkenti" olarak anılan Brüksel'de Rusya Sokağı ve Stalingrad Caddesi'nin isimlerinin değiştirilmesi için belediye meclis üyeleri teklif verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika'nın başkenti Brüksel'de "Rusya Sokağı" ve "Stalingrad Caddesi" isimlerinin değiştirilmesi için teklif verildi.

Brüksel basınında çıkan haberlere göre, Brüksel merkez ve Saint Gilles belediyelerinin meclis üyeleri söz konusu sokak isimlerinin değiştirilmesi teklifinde bulundu.

Saint Gilles belediyesi yerel meclis üyeleri "Rue de Russie” (Rusya Sokağı) isminin "Rue d'Ukraine" (Ukrayna Sokağı) olarak değiştirilmesini önerdi. Kent merkezindeki “Avenue de Stalingrad”  (Stalingrad Caddesi) için de yeni bir isim planlandığı duyuruldu. 

'RUSYA'YA SEMBOLİK TEPKİ'

Belediye meclis üyeleri ise AB'nin başkenti olarak bilinen Brüksel'in Ukrayna için Rusya'ya sembolik bir tepki vermesi gerektiğini savundu. 

Saint Gilles Belediye Meclis Üyesi Marc Naether, "Avrupalılar olarak kapımızın önünde yaşanan insani drama kayıtsız kalamayız. Ukraynalılara bir umut mesajı göndermek ve onları hararetle desteklediğimizi hatırlatmak istiyoruz” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler belçika brüksel rusya