Brüksel saldırıları davasında 8 sanığa hapis cezası

Belçika'da 2016 yılında 32 kişinin öldürüldüğü IŞİD saldırılarıyla bağlantılı olarak yargılanan ve temmuzda görülen duruşmada suçlu bulunan sekiz sanığa hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika'nın başkenti Brüksel'de 2016 yılında düzenlenen saldırıların sorumlusu olarak yargılanan ve temmuz ayındaki duruşmada suçlu bulunan sekiz kişi hapis cezasına çarptırıldı.

Brüksel'deki havalimanı ile metroda 22 Mart 2016 tarihinde IŞİD mensubu olduğu belirtilen kişilerce düzenlenen saldırılarda 32 kişi hayatını kaybetmiş, 300'den fazla kişi yaralanmıştı. Saldırıyla ilgili yargı süreci Kasım 2022'den bu yana sürüyordu.

20 YIL İLA MÜEBBET ARASINDA DEĞİŞEN HAPİS CEZALARI VERİLDİ

Reuters'ın Belga haber ajansından aktardığına göre, 15 Eylül Cuma günü görülen karar duruşmasında, mahkeme sekiz sanık hakkında hapis cezasına hükmetti. Buna göre, daha önce cinayet ve cinayete teşebbüsten suçlu bulunan altı sanığa 20 yıl ile müebbet hapis arasında değişen hapis cezaları verildi. Davada hüküm giyen kişiler arasında, 130 kişinin öldürüldüğü Paris saldırılarının baş şüphelisi olan Salah Abdeslam da vardı. 

Mahkeme, Abdeslam'a 2015 yılındaki Paris saldırısı ve Brüksel'deki silahlı saldırı için verilen müebbet hapis cezasını yeterli görerek başka bir cezaya hükmetmedi. Abdeslam, Paris'ten kaçtıktan sonra, Belçika saldırılarından dört gün önce Brüksel'de yakalanmıştı. Benzer şekilde Paris ve Brüksel saldırıları nedeniyle daha önce müebbet hapis cezasına çarptırılmış olan Mohamed Abrini'ye ise 30 yıl hapis cezası verildi.

Ne olmuştu?

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki havalimanı ile metroda 22 Mart 2016 tarihinde IŞİD mensubu olduğu belirtilen kişilerce düzenlenen saldırılarda 32 kişi hayatını kaybetmiş, 300'den fazla kişi yaralanmıştı. Brüksel mahkemesinin mahkum ettiği kişiler arasında yer alan Salah Abdeslam, 2015 yılında Fransa'da düzenlenen saldırılardaki rolü nedeniyle tutuklu bulunduğu Fransa'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. (DIŞ HABERLER)