Brugge maçı öncesi 27 Beşiktaş taraftarına 'yüksek risk' gözaltısı

Beşiktaş’ın Konferans Ligi’nde Club Brugge ile Belçika'da oynayacağı maç öncesi, 27 taraftar gözaltına alındı. Beşiktaş taraftarları, maç bitene kadar hücrede tutulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun ilk haftasında Beşiktaş'ın deplasmanda Belçika temsilcisi Club Brugge'le saat 22.00'de oynayacağı maç öncesi Belçika polisi, 27 taraftarı gözaltına aldı. 

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre Brugge kentindeki Jan Breydel Stadyumu’nda oynanacak maçın “yüksek risk” taşıdığını belirten Belçika polisi, geniş güvenlik önlemleri aldı.
Polis sözcüsü Lien De Poorter, taraftarların bir araya gelerek alışveriş caddelerinden stadyuma doğru yürüme olasılığı bulunduğunu belirterek civardaki iş yerlerine erkenden kapanma çağrısı yaptı.
Öğle saatlerinden itibaren kent merkezi ile stadyumda cam şişe ve bardakta içecek yasağı uygulanmaya başlandı.
Polis, taraftarların sadece merkez tren istasyonu civarında toplanmasına izin verdi.
Bileti olmayan taraftarların şehir merkezi ve stadyum civarına girişi yasaklandı. Buna rağmen bölgeye gelen biletsiz taraftarların gözaltına alınacağı açıklandı.
Beşiktaş taraftarları, saat 17:00’den itibaren otobüslerle stadyuma hareket etmeye başladı.
Bu sırada kontrolleri arttıran polis, 27 Beşiktaş taraftarını gözaltına aldı. Polis, taraftarların bir kısmının biletsiz olduğu için, diğer taraftarların da yasak olan Bengal havai fişekleri ve sis bombaları taşıdığı gerekçesiyle gözaltına alındığını açıkladı.
Beşiktaş taraftarlarının, maç bitimine kadar gözaltında kalacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)